Torta panna cotta z belo čokolado in malinami

You may also like...

50 Responses

  1. Katja says:

    Koliko časa je priporočljivo, da jo pustim v hladilniku ko imam obe plasti končani? 🙂

  2. Doris says:

    Zanima me ali sta uporabila želatino v lističih ali navadno v prahu.
    Lp, Doris

    • midva says:

      Pozdravljena Doris!
      Uporabila sva želatino v prahu od dr. Oetkerja, lahko pa brez problema uporabiš želatino v lističih, 1 vrečka mlete želatine = 6 lističev želatine. Lp. Midva

      • Ana says:

        Zdravo! Kaj pa čr namesto želatine uporabim agar agar? Koliko agar-agarja je enako navedeni želatini? Lp

        • midva says:

          Pozdravljena Ana!

          Tega podatka ti ne morava podati, ker se agar agar od proizvajalca do proizvajalca razlikuje. Potrebno je prebrati navodila na embalaži, kjer natančno piše koliko g agarja zadošča za neko količino tekočine. Lp, Midva:)

  3. Biba says:

    POzdravljena!
    Zanima me za koliko oseb je tale velikost tore, oz koliko koščkov je mogoče narezati?
    Lep pozdrav

  4. Ines says:

    Slastna zgleda – kot vse vajine 🙂
    Zanima me, ce lahko maline zamenjas z jagodami ali borovnicami?
    Hvala

  5. Pera says:

    A bi lahko belo čokolado zamenjala s temno? Bi bilo dobro?

    • midva says:

      Zdravo Petra! Seveda lahko zamenaš belo čokolado z temno. Midva obožujeva kombinacijo temne čokolade z malinami. Lp, Midva

  6. Sara says:

    Pozdravljena!

    Tortico namervam delat v pekaču premera 16cm.
    Je razmerje v redu?
    700ml smetane (400g smetane + 300g jogurta)
    360g malin
    125g čokolade
    1 želatina (6lističev)

    Hvala, lp!

    • midva says:

      Sara,
      Čisto pravilno si izračunala, le pri želatini bi priporočala, da uporabiš 8 ali 9 lističev.
      Veselo tortanje ti želiva,
      Midva

  7. maja says:

    Živjo! Mene pa zanima kaj je šlo narobe že na začetku. In sicer, ko sem vlila prvo plast v tortni obroč, mi je spodaj začela teči ven. Masa je bila kar tekoča, zato ni čudno. Ko sem smetano dala v čokolado je bila manj kot mlačna..zato mi ni jasno. Zadevo sem rešila ko sem maso prelila v tortni pekač. Vseeno sem malo žalostna ker mi ni uspelo po planu, saj sem jo želela imeti na podstavku.drugače pa super recepti!

    • midva says:

      Zdravo Maja!
      Ali si dodala stepeno sladko smetano? Mogoče pa je bila čokolada še vedno prevroča, ker drugače res ne veva kje bi se lahko zalomilo:( Drugače pa super da si zadevo rešila in da je bila okusna. Lp, midva

  8. maja says:

    Dodala sem stepeno ja..verjetno je bila res čokolada pretopla..sem bila malo nestrpna..hihi. hvala za odgovor. Aja zanima me še kje sta se naučila peke tort?

  9. Eva says:

    Mene zanima kako je s postopkom, če namesto sladke smetane, uporabim jogurt ?

  10. Eva says:

    Še nekaj, mora biti jogurt čvrst ali tekoči? 🙂

  11. Ella says:

    Zivjo! Mene pa zanima, če bi se spodaj lahko dodal se kaksen biskvit? Ali mogoce dno iz zmletih piskotov? 🙂
    Lp

  12. Andreja says:

    Zdravo,

    mene pa zanima za koliko povečat količino sestavin, če želim delat torto premera 28 cm?

    Lp

  13. mateja says:

    Živjo!
    mene pa zanima če lahko uporabim navadno belo čokolado? in ali to belo čokolado katera je navedena v receptu dobim v navadni trgovini??
    hvala in lep pozdrav

    • midva says:

      Živijo, Mateja!

      Uporabiš lahko katerokoli čokolado želiš 🙂 To pa lahko kupiš v trgovinah z zdravo prehrano.

      LP, Midva

  14. Meta says:

    Živijo!
    Mene pa zanima, če se lahko uporabi želatino fix namesto želatine v prahu. Koliko bi jo potrebovala za ta recept?
    Hvala in lep dan.

    • pizmur says:

      Meta,
      Lahko uporabiš tri vrečke želatine fix, vendar bodi pozorna, da sladkor dodaš na koncu.
      Lp, Midva

  15. erika says:

    Pozdravljena!
    Najlepša hvala za objavljen recept,torta je vrhunska pa še hitro narejena.
    lp

  16. Irena says:

    Ce prav razumem porabim pol litra smetane pri beli kremi…. pol litra pa zmiksas in dodas borovnice… kam gre se pol litra smetane?
    Hvala za odgovor

  17. Urška says:

    Pozdravljena!

    Delala bom torto v pekaču premera 24cm.. uporabila bom želatino v lističih in me zanima, koliko lističev bi potrebovala (v pretvorniku piše 2,38 vrečki :))?
    Hvala za odgovor.
    lp

  18. Mateja says:

    Kater biskvit iz vajinih tortic mi proporocata da ga naredim za to tortico? Hvala

  19. karmen says:

    Kje pa lahko kupim to čokolado Cavalier?

  20. Tonja says:

    Mene pa zanima kater biskvit priporocata, ce bom namesto malin uporabila jagode? 🙂

  21. Petra says:

    Pozdravljena 🙂
    Bi bilo pri tej torti izvedljivo naslednje…celo bi premazala s smetano in jo po vrhu oblila s cokolado -efekt tistega tecenja dol ob straneh. Bojim se, da bi se kreme pod to toploto stopile 🙂 ne vem…nisem se delala tega, tako da prosim za nasvet 🙂

    Hvala in lp,
    Petra

  22. Patricija says:

    Zdravo!
    Js bi delala torto s pekacem ki ima premer 26cm. Zdj me zanima koliko dam sladke smetane saj mi pise naj dam 1,40l in 2,80 vrecki zelatine v prahu

  23. Simona says:

    Pozdravljeni. Bom vprasanje postavila kar tukaj. Zanima me ali se uporablja zelatina v listicih ali prahu? Namrec na sliki je zelatina v prahu, v navodilih pa kot da se dela z listici.
    Hvala
    L.p.

  24. M9jca says:

    Živjo. Mene pa zanima dvoje:)
    1. Če dodam piškotno dno, ali ga moram še prej dati v pečico? Ali je dovolj da stoji ohlajen v hladilniku?
    2. S katero belo čokolado lahko nadomestim to v receptu? Enkrat sem namreč topila navadno belo čokolado in mi ni dobro uspelo pa ne vem a je bila čokolada mogoče napačna ali kaj je blo. S temne mi je še vedno uspelo🙂hvala za odgovora

    • midva says:

      Zdravo Mojca!
      Piškotne podlage ni potrebno dati v pečico. Za belo čokolado pa midva ponavadi uporabiva kar belo Milko in vedno super uspe. Lp, Midva:)

  25. Petra says:

    Zdravo!
    Mene pa zanima koliko casa pustim v hladilniku prvo plast, preden dam gor drugo? 🙂
    Hvala in lp 🙂

    • midva says:

      Petra,

      to je predvsem odvisno od temperature v hladilniku. Prevsem je pomembno, da je plast dovolj strjena, da je nova krema ne spremeni. Postopek lahko pospešiš z hlajenjem v zamrzovalniku (pozimi tudi zunaj).

      LP, MIdva

  26. Janja says:

    Oj,zelo dobra tortica,ze preverjeno..
    Me pa zanima vase mnenje,kaj ce izpustim zelatino v čokoladi,in ko je torta narejena jo postavim v skrinjo,naprimer cez noc,ko jo postrezem imam v mislih kot neko ledeno torto za vroce dni,,,al bolse da kar uporabim zelatino?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.