Torta panna cotta z belo čokolado in malinami

Odlično preprosta in preprosto odlična

 

Nastopil je vikend in s seboj privlekel val lenobe. Medtem, ko te razžira živ dolgčas, te popade neustavljiva želja po sladki in slastni popestritvi dneva.

panna torta-5
Za pričaranje današnje tortice se ne potrebuješ preveč boriti proti lenobi, saj jo v preprostem in kratkotrajnem postopku ustvariš le iz petih sestavin.

panna torta-4
V to torto spada le:
1 l sladke smetane
500 g malin
170 g bele čokolade (Cavalier White Mango & Raspberry s stevio)
1,5 žlice naravnega sladila SugarSweet 1:2 (ali tri žlice sladkorja)
2 vrečki želatine

Za lažjo različico lahko delež smetane lahke vesti zamenjaš z navadnim jogurtom.

Midva sva sestavine natlačila v tortico s premerom 22 cm. Če uporabljaš pekač drugačne velikosti ali oblike, lahko sestavine preračunaš s priročnim Tortopretvornikom.

panna torta-1
Na majhen ogenj postavi kozico in vanjo vlij 2,5 dl smetane ter nalomi belo čokolado. Vsebino ene vrečke želatine namoči in ko je čokolada lepo stopljena, želatino ožemi in raztopi v čokoladi.
Čokolado malce ohladi in ji nežno primešaj 2,5 dl stepene smetane. Dobljeno maso nagajivo vlij v obroč za torte, obdan s papirjem za peko, nato pa zarini v hladilnik, da se malce strdi.

panna torta-7
Za drugo plast najprej premlati pol litra sladke smetane do čvrstega snega. Polovico malin (250 g) v kozici posuj s sladilom SugarSweet (ali sladkorjem) ter segrej do mehkega in spasiraj s paličnim mešalnikom. Vrečko želatine namoči, ožemi in vrzi k malinam, nato pa mešaj, da se raztopi.

Ko se maline malce ohladijo, jih primešaj k stepeni smetani.

panna torta-9
Dobljeno malinino maso prelij čez plast z belo čokolado in zopet postavi v hladilnik.

panna torta-8
Preden postrežeš to hitro in za prste oblizat dobro tortico, v kozici segrej preostalih 250 g malin in jih sladkaj po okusu. Ko se maline rahlo ohladijo, jih prelij čez golo torto.

panna torta-2
Še preden se dobro zaveš, se pred teboj znajde zapeljiva malinova torta, kateri se težko upreš.

panna torta-3
Ker ne želiš, da bi kdo izvedel o tvoji zmagi nad vikend lenobo, pospravi vse sladke dokaze za seboj!

panna torta-6
Lenobni tek!

42 comments

    • midva says:

      Pozdravljena Doris!
      Uporabila sva želatino v prahu od dr. Oetkerja, lahko pa brez problema uporabiš želatino v lističih, 1 vrečka mlete želatine = 6 lističev želatine. Lp. Midva

        • midva says:

          Pozdravljena Ana!

          Tega podatka ti ne morava podati, ker se agar agar od proizvajalca do proizvajalca razlikuje. Potrebno je prebrati navodila na embalaži, kjer natančno piše koliko g agarja zadošča za neko količino tekočine. Lp, Midva:)

    • midva says:

      Zdravo Petra! Seveda lahko zamenaš belo čokolado z temno. Midva obožujeva kombinacijo temne čokolade z malinami. Lp, Midva

  1. Sara says:

    Pozdravljena!

    Tortico namervam delat v pekaču premera 16cm.
    Je razmerje v redu?
    700ml smetane (400g smetane + 300g jogurta)
    360g malin
    125g čokolade
    1 želatina (6lističev)

    Hvala, lp!

    • midva says:

      Sara,
      Čisto pravilno si izračunala, le pri želatini bi priporočala, da uporabiš 8 ali 9 lističev.
      Veselo tortanje ti želiva,
      Midva

  2. maja says:

    Živjo! Mene pa zanima kaj je šlo narobe že na začetku. In sicer, ko sem vlila prvo plast v tortni obroč, mi je spodaj začela teči ven. Masa je bila kar tekoča, zato ni čudno. Ko sem smetano dala v čokolado je bila manj kot mlačna..zato mi ni jasno. Zadevo sem rešila ko sem maso prelila v tortni pekač. Vseeno sem malo žalostna ker mi ni uspelo po planu, saj sem jo želela imeti na podstavku.drugače pa super recepti!

    • midva says:

      Zdravo Maja!
      Ali si dodala stepeno sladko smetano? Mogoče pa je bila čokolada še vedno prevroča, ker drugače res ne veva kje bi se lahko zalomilo:( Drugače pa super da si zadevo rešila in da je bila okusna. Lp, midva

  3. maja says:

    Dodala sem stepeno ja..verjetno je bila res čokolada pretopla..sem bila malo nestrpna..hihi. hvala za odgovor. Aja zanima me še kje sta se naučila peke tort?

  4. Ella says:

    Zivjo! Mene pa zanima, če bi se spodaj lahko dodal se kaksen biskvit? Ali mogoce dno iz zmletih piskotov? 🙂
    Lp

  5. mateja says:

    Živjo!
    mene pa zanima če lahko uporabim navadno belo čokolado? in ali to belo čokolado katera je navedena v receptu dobim v navadni trgovini??
    hvala in lep pozdrav

    • midva says:

      Živijo, Mateja!

      Uporabiš lahko katerokoli čokolado želiš 🙂 To pa lahko kupiš v trgovinah z zdravo prehrano.

      LP, Midva

  6. Meta says:

    Živijo!
    Mene pa zanima, če se lahko uporabi želatino fix namesto želatine v prahu. Koliko bi jo potrebovala za ta recept?
    Hvala in lep dan.

    • pizmur says:

      Meta,
      Lahko uporabiš tri vrečke želatine fix, vendar bodi pozorna, da sladkor dodaš na koncu.
      Lp, Midva

  7. Irena says:

    Ce prav razumem porabim pol litra smetane pri beli kremi…. pol litra pa zmiksas in dodas borovnice… kam gre se pol litra smetane?
    Hvala za odgovor

  8. Urška says:

    Pozdravljena!

    Delala bom torto v pekaču premera 24cm.. uporabila bom želatino v lističih in me zanima, koliko lističev bi potrebovala (v pretvorniku piše 2,38 vrečki :))?
    Hvala za odgovor.
    lp

  9. Petra says:

    Pozdravljena 🙂
    Bi bilo pri tej torti izvedljivo naslednje…celo bi premazala s smetano in jo po vrhu oblila s cokolado -efekt tistega tecenja dol ob straneh. Bojim se, da bi se kreme pod to toploto stopile 🙂 ne vem…nisem se delala tega, tako da prosim za nasvet 🙂

    Hvala in lp,
    Petra

Leave a Reply