Tiramisu z Linolado kokos

Iz sočne premiere v takojšnjo klasiko

 

Že poprej se je bela Linolada izkazala za sijočo zvezdo bogatih sladic, saj je igrala glavno vlogo v najini najljubši valentinovi jagodni torti z Linolado. Linolada kokos je njena najmlajša sestrica in si želi kot nova prišlekinja na sladki sceni na vsak način upravičiti svoj bogat rodovnik.

Tiramisu-koncne-2
Za predstavitev sladkosnedim požrešnežem si je kokosova podmazanka izbrala tiramisu z jagodami in tako v hipu zaslovela.

Tiramisu-koncne-5
Sočen tiramisu sestavljajo plasti iz:
400 g Savoiardi (baby/bebe) piškotov
500 g mascarpone sirčka
250 ml sladke smetane
kave (midva sva uporabila instant kapučino z okusom vanilije)
4 zvrhanih žlic Linolade kokos
500 g jagod

Tiramisujasto streho tvorijo:
250 ml sladke smetane
jagode
kokosova moka

Dodaten sladkor ni potreben, saj so že piškoti in Linolada dovolj sladki.

Tiramisu-koncne-1
Sladko smetano prebutaj do čvrstega. Mascarpone naj se spajdaši in zmeša z dežurnim krivcem za odličen okus – Linolado kokos – nakar se jima s pomočjo spatule pridruži še stepena smetana.

Tiramisu-koncne-9
Kavo zakuhaj v mleku in jo ohladi, jagode pa nareži na rezine.

Tiramisu-koncne-8
Čas je, da pograbiš izbrano skledo in vanjo natlačiš pripravljene sestavine. Tega nikar ne naredi naenkrat, temveč se loti premišljene gradnje tiramisuja po plasteh.
V skledo položi plast piškotov, namočenih v kavo, čez njih pa spada krema, katero prekriješ z jagodami. Postopek ponavljaj, dokler se ne znebiš vseh gradbenih materialov.

Tiramisu-koncne-7
Tiramisujski nebotičnik zaključi s plastjo stepene smetane, katero zasnežiš s kokosovo moko. Streho pa tvorijo na rezine narezane jagode.

Tiramisu-koncne-4
Preden se izvede vsesplošni napad na skledo s sočnim tiramisujem, mora ta nekaj ur počivati v hladilniku, da se plasti učvrstijo.

Tiramisu-koncne-3
Premiera Linolade kokos se je izkazala za nadvse okusno in prepričana sva, da se bo sladka dama znašla v mnogih vrhunskih sladicah.

Tiramisu-koncne-6
Tiramisujast tek!

Leave a Reply