Tekoči medenjaki

Samo še ducat dni!

 

December zna biti res naporen. Po mrzličnem šibanju po nakupih, neprenehnem veseljačenju in vsakodnevni kuhi, ti ostane bore malo energije. Zato je nikar ne troši za banalnosti, kot je prežvekovanje medenjakov, ampak jih raje kar srkni!

tekoci medenjaki-5
Skodelica vročih tekočih medenjakov poseduje skorajda vse lastnosti čvrste vrste – bogat meden in izrazito božičen okus, za nameček je pa še podkrepljen z dobršno mero kvalitetnega ruma.

tekoci medenjaki-6
Za dva kozarca medenjakov napraskaj:
2 dl vrele vode
1 vrečka poljubnega čaja (midva sva se razvajala s cimetovim)
1 dl kvalitetnega zlatega ali temnega ruma (npr. Captain Morgan)
2 žlici medu
1 žlička začimbne mešanice za medenjake

Če nimaš začimbne mešanice za medenjake, jo pričaraj iz mletega cimeta, mletih klinčkov, mletega ingverja, mletega kardamoma, lahko pa dodaš še janež, piment in kumino.

tekoci medenjaki-1
Poskusi nabrati še zadnji trohec moči, da se odvlečeš v kuhinjo in skuhaš 2 dl poljubnega čaja. Okus naj bo primeren božičnemu vzdušju. V čaj pljuskni še dve žlici medu.

tekoci medenjaki-2
Tvoje telo ydaj zapuščajo še zadnji elektroni, zato v napoj hitro vsuj še žličko začimbne mešanice za medenjake. Medtem, ko ta nesebično predaja svoj okus tekočini, bodi 5 minut čisto pri miru in hiberniraj. Tekoče medenjake nato prelij v dva kozarca, pri tem pa pazi, da ostane usedlina v posodi.
Na koncu pa čisto po piratsko v vsakega vlij še 0,5 dl ruma. Arrrrrrrr!

tekoci medenjaki-8
Uspelo ti je ujeti zadnji trenutek, preden bi te preprosto zmanjkalo. Srkni!

tekoci medenjaki-3
Čutiš, kako ti požirek sladkih tekočih medenjakov vrne dragoceno energijo v telo. Kolesca se pričnejo obračati in kmalu si zopet v polni pripravljenosti za nadaljnje božične vragolije.

OPOZORILO: Prekomerno pitje opojnih medenjakov lahko povroči predčasno odpiranje daril in pogovarjanje z Božičkovimi škrati!

tekoci medenjaki-7
Na medeno zdravje!

Leave a Reply