Šunka v mocarelinem testu

Velikonočne skrivalnice

 

Kura Koka je ena prav krvoločna beštija. V velikonočnem obdobju se ji popolnoma zmeša in začne podivjano napadati povsem nedolžne šunke. Nič čudnega, torej, da se te pred kljuvajočo pošastjo zatekajo v različna skrivaliča.

sunka v testu-3
Skrivanje šunke v mehkem in sočnem mocarelinem testu se zdi izvrstna odločitev, ker Koka ne bo niti posumila, da se je v njemu potuhnila šunka.

sunka v testu-6
Okusno skrivališče sestoji iz:
240 g pirine moke
1 jajca
200 g ribane mocarele
2 zvrhanih žlic kisle smetane
1 žličke pecilnega praška
2 velikih ščepcev soli

Potrebuješ še 1 kg kuhane prekajene šunke. Če zakajena šunka še ni kuhana, ji le privošči vrelo kopel.

sunka v testu-1
V eni posodi zmešaj moko, pecilni prašek in sol, v drugi pa jajce, mocarelo in kislo smetano. Vsebino posode stresi v prvo posodo in dobljeno mešanico zgneti v testo.

sunka v testu-8
Zaslišiš radovedno in malce podivjano kokodakanje, zato brž pograbi šunko in jo obleci v testo!

sunka v testu-7
Ker veš, da kokoši ne marajo pečice, vrzi zakamuflirano testo naravnost v pečico, nažgano na 180 stopinj. Tam naj se skriva 25 minut.

sunka v testu-2
Preden vzameš šunko v sveže pečenem testu iz pečice, preveri teren. Morda se v kakšnem kotičku skriva ta pernati teror.
Zrak je čist! Zagrabi nož in zareži v testo. Prerez po pričakovanjih prikaže mehko testo, sredi njega pa veselo šunko.

sunka v testu-4
Povsem proti pričakovanjem pa se je srhljiva putka skrila v mikrovalovno pečico. Ko je zagledala šunko, ki se bohoti znotraj mocarelinega testa, se ji je totalno zbezljalo. S kričečim kokotom je planila nanjo, po nekaj trenutkih pa je odvihrala ven. Od nje je ostalo le še perje in drobtine.

sunka v testu-5
Dober tek v testu!

4 comments

  1. Pina says:

    Zdravo, bi lahko pirino moko nadomestila z mandljevo ali kokosovo (fino mleto) ? Če da, koliko bi jo potrebovala oz. kako si to preračunam? Hvala, pozdravčkiii

    • midva says:

      Zdravo Pina, lahko. Delaš pa čisto po občutku- moko dodajaj toliko časa dokler ne dobiš kepe testa, ki ni preveč lepljiva. Lp, Midva;)

  2. Maja says:

    Ce imamo sunko k je ni potrebno kuhati..jo se vseeno mal potopimo v vrelo vodo..al gre direkt v testo in via pecica 🙂

Leave a Reply