Strašne ameriške palačinke

Sladka groza

 

Vsak konec oktobra se midva veselo in zlobno krohotava, saj nastopi čas, da svojo kruto plat postaviva na plano in se preleviva v pošastne stvore.
Seveda tudi ti za veliko noč svoje malčke vsakič našemiš v čarovnice, zombije, strašila in velociraptorje!


Imava idealno sladico, ki se prileže po celodnevnem teroriziranju nič hudega slutečih mimoidočih! To so strašne ameriške palačinke z mascarpone sirčkom in potokom krvi iz malin.


Že nesramno mehke palačinke so kot nalašč za srhljive klovne, obilja krvi pa se bodo najbolj veselili vampirji in volkodlaki.

Srhljive palačinke vsebujejo:
150 g pirine moke
1 jajce
220 ml mleka
2 žlici rjavega sladkorja
1 ščepec soli
1 pecilni prašek

V grozno kremo spada:
200 g mascarponeja
sladkor po okusu

Za strašljivo kri potrebuješ:
250 g zamrznjenih malin
2 žlici sladkorja v prahu

Priporočava, da za pripravo teh palačink vkup zbobnaš otroške pajdaše, ki bodo sestavili stolp iz njih.

Kot se spodobi, se recept prične z žrtvovanjem. Dve jajci obredno razbij in loči rumenjaka od beljakov. Rumeni očesi skupaj s sladkorjem penasto prebutaj, v beljake pa frcni sol in jih premlati do čvrstega snega.

K rumenjakom vmešaj mleko, nato moko, zmešano s pecilnim praškom in na koncu še čisto narahlo sneg iz beljakov.
Zakuri šporget in segrej ponev, ki jo namastiš z malce olja. V sredino ponve vlij malo mase in pusti, da se sama razleze in oblikuje v ameriško palačinko. Med pečenjem si predstavljaš, da palačinke kričijo od groze, kar te navda z dobro voljo.

Ko se palačinka na vrhu posuši, jo obrni z lopatko. Počakaj pol minutke, nato pa jo vrzi na odlagalni krožnik, kjer kmalu nastane kupček palačink.


Medtem ko čarovniška mularija sestavlja stolp iz palačink, med katere mažejo mascarpone, sladkan po okusu, se ti loti varjenja preliva iz malinove krvi.
Maline vrzi v kozico in jih zasuj s sladkorjem v prahu in segrevaj, dokler se povsem ne razpustijo.

Dobljeno malinovo brozgo prelij čez palačinkasti stolp.


Zdaj se otroci že slinijo in spuščajo zvoke kot zbezani zombiji, zato jih spusti nad strašne palačinke. Kar naj naberejo energijo, potrebovali jo bodo pri strašenju soseske.


Grozljiv tek!

Leave a Reply