Špinačna juha z glaziranim korenjem in jajčkom

Špinača, korenje in jajčka v juhi za zajčka

 

Vsako leto ti velikonočni zajec prikotali stampedo pirhov in na mestu je, da se mu zahvališ. Vsakdo ve, da se dolgouhi glodalci najraje mastijo s špinačo in korenjem, zato mu pripravi kremno špinačno juho z glaziranim baby korenčkom in poltrdo kuhanim jajcem.


Ker se živčnemu kosmatincu vedno nekam mudi, je tale hitra župca kot nalašč zanj!


Sponzor recepta je Mercator in klik na sestavino te odpelje naravnost do izdelka, ki sva ga uporabila.

V zeleni juhi je moč najti:
400 g špinače
50 g masla
2 stroka česna
1 čebula
1 dl sladke smetane
0,5 l zelenjavne jušne osnove

Za sladek korenček potrebuješ:
450 g baby korenčka
1 žlica medu
2 žlici masla
2 žlici sladkorja
1/2 limone

Za velikonočno piko na i si nagrabi še kupček jajc.

Čebulo pogumno nasekljaj, ob tem pa se jokaj kot mila jera. Maslo vrzi v velik lonec in na njemu užaljeno praži čebulo, dokler ne postekleni. V pisker stlači še oprano špinačo in mešaj, dokler špinača ne uplahne. Zeleni kupček zalij z jušno osnovo in čez nameči narezan česen. Kuhaj, dokler se vse sestavine ne zmehčajo, nakar jih temeljito spasiraš s paličnim mešalnikom.


Dojenčkast korenček skuhaj v slanem kropu. V kozici raztopi maslo, ki ga zasuješ s sladkorjem, medom in limoninim sokom. Vtresi korenje in ga prepraži na slastni osnovi.
Jajca nežno položi v vrelo vodo, kjer naj se namakajo le 5-6 minut, s čimer dobiš poltrdo kuhana jajčka z mehkim rumenjakom.

V krožnik juhe vrzi žlico glaziranega korenčka in položi razpolovljeno jajce.


Poskakujoča dolgouha vreča bolh se zdaj že nemirno trese, zato mu pred nos postavi kontrasten krožnik juhe. Brž se umakni, da te ne poreže, ko od užitka zastriže z ušesi.


Špinačni tek!

Leave a Reply