Sočne piščančje prsi s koromačevim pirejem

Hitro in zaokroženo kosilce

 

Vsi poznamo recepturo običajnega dne: iz službe/šole prideš domov, kjer te čakajo lačna usta partnerja/dekleta/otrok/cimrov ali celo neznancev, ki jih je nekdo od naštetih privlekel s sabo. Lahko pa si cel dan doma in so edina lačna usta tvoja.
V vsakem primeru je hitro pripravljeno, uravnoteženo in okusno kosilo močno zaželeno.
Pričujoči recept dokazuje, da so piščančje prsi lahko super sočne brez kapljice maščobe in da je krompirjev pire lahko bolj kremen brez masla, mleka ali smetane.

DSC06228
Na poti domov nabavi:
400 g piščančjih prs
2 manjša krompirja
1 manjši koromač
2 korenčka
1/4 manjše zeljnate glave
začimbe po izbiri

Pod obvezno opremo spadajo še vrečke za peko.

Krompiromač

DSC06201

Koromač izvira iz Sredozemlja in prednje Azije. Vsebuje dvakrat toliko vitamina C kot pomaranče in ima veliko vitamina E, betakarotena in folne kisline. Po okusu je rahlo maslen in spominja na meto. Bogat je z železom, kalijem in kalcijem, po hranilni vrednosti pa ga uvrščamo med nizkokalorična živila saj ima 100 g koromača le 24 kalorij. Odličen je za prebavo in preprečuje napenjanje.

Krompir olupi in ga skupaj s koromačem nareži na majhne kocke. Te kocke stresi v posodo z vodo in jih kuhaj do mehkega.
Nato se opremi s paličnim mešalnikom in iz vsebine posode ustvari najkremnejši pire. Posoli po okusu.

bitmap

Piščančje oprsje

DSC06199
To pusto belo meso natlači v vrečko za peko in posuj s sebi ljubimi začimbami. Midva sva ga zasula s soljo, poprom, sladko papriko in česnom v prahu.
Vrečko zapri s priloženim pripomočkom in jo stresaj kot za šalo, da se vsebina dobro premeša.

g3081

Vitaminska priloga

DSC06197
Očisti korenje in ga nareži na majhne paličice, zelje pa razkosaj na rezine naključnih oblik.
Oboje vrzi na pekač, obložen s papirjem za peko in pokapljaj z olivnim oljem.
Zraven zelenjave postavi vrečko piščanca in pekač zalučaj v pečico.
Zaradi vonjav, ki se širijo iz pečice, segrete na 200 stopinj, neučakano poskakuj 25 minut. Skakljanju se ponavadi pridružijo otroci/cimri/neznanci.

g3077
To je to! Vse dele jedi le še združi po krožnikih in se zasluženo usedi za jedilno mizo.
Sok, ki ostane v vrečki za peko, lahko veselo poliješ po jedi.

DSC06239
Težji del tega dne se je zaključil zelo okusno 🙂

DSC06230
Dober vsakdanji tek!

Leave a Reply