Šmorn z rženimi kosmiči

Vzpon ponesrečene palačinke

 

Zagotovo se ti je že zgodilo, da ti je bila naložena kuha v tuji kuhinji. V taki situaciji sva se znašla tudi midva, ko sva pred kratkim preživljala konec tedna na morju.
Zjutraj sva se želela pocrkljati z lahkimi ovsenimi palačinkami, a sva ugotovila, da nimava ovsenih kosmičev, sploh pa jih ne bi imela kje zmleti.

smorn-2
Nisva se vdala, pograbila sva cele ržene kosmiče in po kratkem packanju nama je uspelo naresti šmorn, katerega sva pomlatila z domačo borovničevo marmelado in albuminsko skuto.

smorn-4
Za zmešnjavo v ponvi potrebuješ:
2 banani
2 jajci
8 žlic rženih kosmičev
malce olja

Šmornasto goro prekrij z/s
borovničevo marmelado
albuminsko skuto

smorn-5
Ključno pri dobrem šmornu je, da vse delaš z levo roko, brez pretirane natančnosti.
Olupi in pretlači banani, nato ju vrzi v posodo, kamor ubiješ še obe jajci. V posodo površno nameči tudi 8 žlic rženih kosmičev, nato pa vse skupaj premešaj.
Posodo za 15 minut zatlači v hladilnik, medtem pa mirno preberi vse novice ali pa si skuhaj kavo.

smorn-7
Ponev segrej in vanjo špricni malce olja. Hladilniku ukradi maso za šmorn in jo vlij v ponev do debeline enega kmečkega prsa.
Zaenkrat zajtrk zgleda še preveč palačinkasto, zato maso v ponvi poskusi obrniti, pri tem pa ti bo seveda povsem razpadla. Brez občutka jo razmrcvari po celi ponvi.
Vsake toliko jo malo žokni tu, malce bockni tam, in po minuti ali dveh je kup nesreče nared!

smorn-6
Iz omare vzemi prvo skledico, ki ti pride pod roke in vanjo vrzi malo šmorna. Na sladko grmado čmokni žlico borovničeve marmelade in nadrobi albuminsko skuto.

smorn-4
Ta hribček packarije izjemno sovpada z ostalimi jutranjimi rituali, priprava pa je mogoča še skoraj iz sna.

smorn-1
Jutranji tek!

Leave a Reply