Slani čarovniški prsti z nacho sirom

Dobri za vse prste zgristi

 

Frdamane coprnice so najbolj znane po svojih neslanih šalah in krutih presenečenjih, ampak tokrat so pa prečkale mejo dobrega okusa.

prstki-06932
Ravno prešerne volje spacaš kremno nežen nacho sir, nakar stare vešče vanj pomočijo svoje zveriženo krempljaste prste! Za to bodo mastno plačale, neoteasane zlohotnice!

prstki-06885
Krhki čarovniški kremplji vsebujejo:
75 g masla
200 g moke
pol žličke soli
2 žlici kisle smetane
5 dag ribanega sira
bučna semena
paradižnikovo mezgo

V svilnato nežnem nacho siru se nahaja:
180 g ribanega cheddar sira
2 žlici moke
30 g masla
240 ml mleka
sol
čili v prahu

Najprej se loti grdih coprniških prstov. Zmešaj na sobno temperaturo segreto maslo, moko, jogurt in sol. Dobljeno testo zbij v kepo, zavij v aluminijasto folijo in za pol ure vrzi v hladilnik.

prstki-9
Od testa odtrgaj majhno kepico in jo posvaljkaj v dolg prst. Da bo karseda podoben coprniškim, od žuganja obrabljenim krempljem, z vilico odtisni gube, na koncu pa dodaj malo paradižnikove mezge, na katero prilepiš noht iz bučnega semena.
Prste vrzi na pekač, prekrit s papirjem za peko in porini v pečico, segreto na 200 stopinj. Po 15-18 minutah tečnega vreščanja coprnic bodo prsti končno nared.

prstki-4637
Kremni nacho je pripravljen, kot bi s čarovniškim prstom mignil!
Maslo in moko vrzi v kozico in ju nad srednjim ognjem mešaj z metlico, dokler se ne pričnejo delati mehurčki, zmes pa postane penasta. Mešanje ob kuhljanju nadaljuj še naslednjo minuto.

V kozico vlij mleko in malce povečaj ogenj. Z metlico mešaj, dokler iz sestavin ne postane zgoščen bešamel. Kozico odstavi in vanjo frcni nariban cheddar sir. Dobro premešaj, da dobiš enakomerno zmes. Če se cheddar ni uspel stopiti, mu previdno pomagaj nad nizkim ognjem.
Na koncu v čarovniški kotel z nacho sirom padeta še sol in čili v prahu po okusu.

prstki-4649
Ko čarovnice moledujejo, da se usmiliš njihovih krempljev, jim nikar ne poglej čez prste ampak jih počasi pomoči v še vroč nacho sir in v njih ugrizni z glasnim “HRSK!”. Tako ali tako jim zrastejo novi, s katerimi potem žugajo in ustrahujejo.

prstki-06929
Pa naj še kdo reče, da krute vešče nimajo nachota v malem prstu!

prstki-06935
Palec gor!

2 comments

  1. Barbara says:

    Zdravo.

    Čarovniško slasten recept. Naše male čarovnice si že oblizujejo prste… 🙂 Zanima pa me, kje se kupi cheddar sir? Ga nisem še nikjer zasledila. Hvala in nagajivo čarovniško ustvarjanje še naprej.:D

    LP, Barbara

Leave a Reply