Sirovi gremlini, puhaste mehke kosti in zmajeva jajca

Ko čarovnice ni doma, pajki kuhajo

 

Na noč čarovnic imajo vse coprnice prost vstop v zloglasno diskoteko ‘Slivniška jama’, kjer rajajo do jutranjih ur, medtem pa kujejo žleht načrte za celo leto vnaprej. Čim pa stara vešča zajaha metlo in krohotaje odleti v noč, se v njeni koči prične odvijati zabava epskih razsežnosti. Kot po navadi, imajo tudi tokrat pajki pipalke vmes.

helloween-8
Pajkci so za svoje prijatelje – siraste gremline in režečo bučo – pripravili pravo kulinarično razvajanje!

helloween-5
Skuhali so nadvse redka zmajeva jajca, …

helloween-7
… iz grobnice pa izbrksali najmehkejše puhaste kosti.

helloween-6
Za mitološka zmajeva jajca naberi:
jajca
barvo za pirhe
zeleno solato

Baje, da so kosti sestavljene iz:
520 g moke
2 jajc
2 dcl mleka
50 g masla
1 kocke kvasa
2 žlic sladkorja
2 žlički soli

Male sočne gremline tvori:
150 g skute
200 g svežega kremnega sira
150 g ribanega sira
3 žlice mletih mandljev
češnjev paradižnik
česen v prahu
rdeča paprika v prahu
očesca (bombončki)
sol

Zmajeva jajca

helloween-2
Tehnika pridobivanja zmajevih jajc je podobna tisti, ki se jo poslužuješ za veliko noč. Jajca 8-10 minut kuhaj v vreli vodi, nakar jih z vilico pretepeš, da razpokajo in nato potunkaš v barvo za pirhe. Po dveh minutah jajca odreši barvne kopeli in pusti, da se posušijo in ohladijo.

helloween-12
Jajca previdno olupi in jih postavi v gnezdo iz narezane zelene solate. Kajpak bodo že naslednji trenutek pajki preverjali kakovost sveže izvaljenih jajc.

helloween-4

Kosti

helloween-1

Pravo specialiteto, ki ne sme manjkati na nobeni kruti zabavi, predstavljajo kruhaste kosti. Najbolj čislane so tiste iz več tisoč let starih grobnic, saj se kar topijo v ustih.
Najprej naredi kvasec – toplo mleko zmešaj z dvema žlicama sladkorja in nadrobljenim kvasom – in ga pusti, da se malce dvigne.
Moko, jajci, maslo in sol skupaj s kvascem dobro premešaj, nato pa pregneti v testo, ki naj vzhaja 1 uro.

helloween-13
Odtrgaj košček testa in ga razvaljaj v majhno kačico, katero na obeh koncih po sredini prereži 2-3 cm globoko. Te štiri štrleče dele spodvij in pred teboj bo ležala prisrčna kost.
Ko tvoja kostna obrt izdela dovolj stegnenic, jih pošlji v pečico, segreto na 200 stopinj. Po 7-10 minutah omamnega dišanja so pripravljene na prvi ugriz.

helloween-11
Vse kosti vrzi na mizo kar eno čez drugo, da lahko gostje kadarkoli pričnejo z glodanjem. To bodo najbolj mehke kosti, v katere bodo zagrizli!

helloween-10

Sirovi gremlini

helloween-3
Pajkom se je čisto zmešalo in kar skačejo iz mreže v mrežo od navdušenja, saj so težko pričakovani gostje naposled le prišli. Majhni, čudni in prismojeni gremlinčki delujejo še bolj okusno kot večerni meni. Le od kod so se vzeli?

Kremni sirček zmešaj s skuto, mletimi mandlji, česnom v prahu, papriko v prahu in soljo, nato maso dobro premešaj. Iz nje naredi male krogle, katere povaljaš v ribanem siru, da gremlini dobijo sirast kožuh. Češnjev paradižnik nareži na tanke kolute, katere prerežeš na pol, da dobiš rdeče polkroge. Malim pošastim nalepi paradižnikov nasmešek na usta, za oči pa uporabi bombončke v obliki očesc (ali pa kolobarčke oliv).

helloween-14
Cela horda sirovih skuštrančkov kar preplavi dobrote, ki jih pajki ponosno varujejo.

helloween-9
Stari čarovnici se niti sanja ne, kakšen kulinarični razvrat se odvija v njenem lastnem brlogu, udeleženci pa bodo rade volje poskrbeli, da ne bodo za seboj pustili niti drobtinice dokazov o bombastični žurki.

helloween-1-2
Čarovniški tek!

Leave a Reply