Sadna pita brez moke

Sadje zalito, skrito v pito

 

Ta slinjenje vzbujajoča pita je tako preprosta, da jo lahko pripraviš z levo roko.

TART
Krhka skorjica iz oreščkov brani nežno smetanovo (skutno) kremo pred zunanjimi ugrizi, na vrhu pa se skriva sočno sadje.

TART-5
Krhko testo sestoji iz:
60 g mletih lešnikov
60 g mletih mandljev
1 žlice naravnega sladila SugarSweet 1:2 (ali 2 žlic sladkorja)
20 g masla
1 jajca

Nežni nadev vsebuje:
2 dl sladke smetane ali 150 g pasirane skute
2 žlici naravnega sladila SugarSweet 1:2 (ali 4 žlice sladkorja)
1 jajce
1 žličko vanilijeve arome

Vrh pite bo krasilo sadje po izbiri. Prvič sva uporabila sveže nabran ringlo, pa je pita izginila, še preden sva uspela pograbiti fotoaparat. Tokrat sva se okrogle zapečenke lotila z naročjem marelic.

TART-6
Z levo roko stresi v posodo vse sestavine, namenjene za izdelavo testa in jih zgneti v kepo. Vrzi jo v hladilnik, kjer naj v prijetnem hladu uživa 20 minut.
Testo vzemi iz hladilnika in ga s prsti leve roke potisni ob namaščen pekač, ki ima dno obdano s papirjem za peko, dno pa preluknjaj z vilicami. Midva sva uporabila pekač s premerom 22 cm.
Zdaj zalučaj pekač v pečico, segreto na 180 stopinj in ga pusti pri miru 8 minut.
Medtem se loti nadeva – sladki smetani (ali pasirani skuti) dodaj sladilo SugarSweet ali sladkor, jajce in aromo vanilije, nato pa vse dobro zmešaj z levo roko.

TART-8
Testo vzemi iz pečice, katero nastaviš na 160 stopinj, nato čezenj preliješ kremo, na vrh pa položiš sadje. Pito pošlji v peko za nadaljnih 25-30 minut.

TART-7
Po dolgem živčnem postopanju okoli pečice, lahko iz nje končno iztrgaš pekač. Malce počakaj, preden poskusiš, da ne ostaneš brez brbončic.

TART-4
Pri mrcvarjenju sveže pite se ti lahko pridruži tudi desna roka, pa še kakšna po vrhu.

TART-2
Slasten tek!

Leave a Reply