Prekonočna lanena semena

Vložena malica

 

Pred časom sva ti namignila, kako ovsene kosmiče natlačiti v kozarce za vlaganje in jih potuhnjeno zaužiti dan pozneje. Ker je taka malica nadvse priročna, ti danes predstavljava še različico z manj OH!

prekonocna lanena-3
Ker zjutraj biješ bitko s časom in svojim izgledom, si redko pripraviš lepo zaokroženo malico, ki pa je še okusna povrhu. Naredi si uslugo in se na jutranje tegobe spomni zvečer ter pripravi prekonočna lanena semena – kremno mešanico, ki z malinovim pirejem tvori izvrstno poživitev na poti!

prekonocna lanena-5
V en glaž za vlaganje je moč natlačiti:
200 g grškega jogurta
2 zvrhani žlici lanenih semen
pol stroka vanilije
skodelico malin
sok pol limone
naravno sladilo SugarSweet 1:1 (ali sladkor) po okusu

prekonocna lanena-1
Maline posuj s SugarSweet (ali sladkorjem), jih pošpricaj s sokom pol limone in jih na srednjem ognju segrevaj, dokler se povsem ne zmehčajo. Za nagrado jih kruto spasiraj v žalostno lužico.

prekonocna lanena-8
Dve zvrhani žlici lanenih semen nagajivo potunkaj v jogurt, kjer pridno čakajo semena polovice stroka vanilije ter ju dobro vmešaj.

prekonocna lanena-7
Zagrabi kozarec in vanj izmenično zdrizni plast jogurta s semeni in malinovega pireja, dokler ga ne napolniš. Kozarec vrzi ga v hladilnik, kjer naj ga zebe celo noč.

prekonocna lanena-2
Kot vedno, se naslednje jutro iz postelje skobacaš dvajset minut prepozno. Štrlečih las in pomečkanega izgleda se opotečeš v kuhinjo in pograbiš malico iz hladilnika, nakar jo podurhaš v službo/šolo.

prekonocna lanena-4
Komaj čakaš čas malice, da lahko žlico zapičiš v kozarec in iz njega izvlečeš slastna semena, ki so napojila jogurta, v družbi malin pa prešla na posebno raven okusa. Ponosno se potrepljaj po rami, ker znaš poskrbeti zase tudi večer prej.

prekonocna lanena-6
Prekonočni tek!

Leave a Reply