Praznični punč

Le še srečnih 13 večerov do obiska okroglega moža

 

Šele pred kratkim sva izvedela nadvse šokantno dejstvo – najbolj divje žurke se ne odvijajo v Berlinu ali na Ibizi, temveč jih prireja Božiček na severnem polu.
Seveda sva kot nepopravljivi žurerski duši želela severnopolne partije videti na lastne oči, zato sva zaštopala prve severne jelene in odletela naravnost v diskoteko Merry Christbass.

punc-2-of-6
Medtem, ko je za mešalko raztural DJ Škrat, sva se midva predajala toplemu nektarju, ki so ga stregli kar v skledah. Slasten punč z izrazito praznično aromo je tekel kar v potokih in poskrbel, da je bilo na plesišču pošteno vroče.
Povsem nesebično ti predajava recept zanj, da poživi tudi tvoje praznične večere.

punc-3-of-6
Recept je nastal v sodelovanju z Mercatorjem, pošteno začinil pa ga je kralj začimb Kotányi. Klik na sestavino te odpelje naravnost do izdelka, ki sva ga uporabila.

Skleda party napoja vsebuje:
0,5 l brusničnega čaja
1 l vina rosé
300 ml pomarančnega soka
4 žlice belega ruma
1 vrečka limoninega sladkorja Kotányi
4 žlice sladkorja
1 vrečka mešanice začimb za punč Kotányi
pol žličke mletih klinčkov Kotányi
dve pomaranči
ena limona

Za okras pa lahko uporabiš še cele palčke cimeta in zvezdni janež.

dsc00956
Veva, da se ti mudi žurat, a ne skrbi – priprava punča je hitra in enostavna. V loncu zakuhaj 0,5 l vode in 3 vrečke brusničnega čaja. Odstrani vrečke in v pisker zlij, nameči in stresi vse ostale sestavine ter malo pokuhaj – ne sme zavreti!

image4163-e1480889137887
V skledo zlij še vroč punč in vanj pošlji namakat na kolute narezani pomaranči in limono. Za ekstra izgled pa vanjo frcni še zvezdni janež in cimetove palčke.

punc-5-of-6
Nič več te ne zaustavlja pred konkretno žurko, ki se običajno konča s podrtim božičnim drevescem.

punc-4-of-6
Čin-čin!

Leave a Reply