Podmazan storž

Nič manj kot 11 dni do Božiča

 

Italijanska, mehiška in balkanska kuhinja so ti dobro znane. Ti na uho še ni prišel glas o veveričji kuhinji? Prepusti se ji in pojej storž!

Storz-6

Za tunin in česnov namaz si priskrbi:
250 g pasirane skute
1 Philadelphia namaz
2 cela česna
2 žlici kisle smetane
2 mali konzervi tune
50 g masla
žlica majoneze
peteršilj
česen v prahu
vejice rožmarina
olivno olje
sol
poper

Za iluzijo storža potrebuješ tudi 250 g mandljev.

Storz-1

Storžarijo prični s pripravo česna. V ognjevarno posodo vlij 2 žlici olivnega olja, v njo osmukaj malo rožmarina in navrzi česen, kateremu odsekaš vrh. Postavi ga na odrezano stran.

Storz-15

Posodo postavi v pečico, segreto na 190 stopinj in je ne vzemi ven preden preteče 15-20 minut.

Storz-2

Tuno močno odcedi in vtresi v posodo. V njo pljuskni 2 žlici kisle smetane, 50 g masla sobne temperature, pol Philadelphije, žlico pasirane skute in žlico majoneze. Sol, poper in peteršilj odmeri po okusu. Z žlico dobro premešaj sestavine v slastno zmes. Namaz pošlji v hladilnik.

Iz pečice vzemi česen in ga izstisni iz lupine kot iz tube. Upri se želji, da ga na mestu vsega poješ in raje v posodo dodaj drugo polovico Philadelphije, preostalo skuto, pol žličke suhega česna ter sol in peteršilj po okusu. Mešaj!

Storz-3

Na vrsti je osnova za iglavske naravne okraske. Na krožnik ali pladenj pokupčkaj dve gmoti namazov.

Storz-4

Zdaj bo šele storžasto! Prični s podtikanjem mandljev, tako da se najprej lotiš spodnjega dela in jih vtikaš v vrsti. Vsi mandlji naj bodo približno enako usmerjeni.

Storz-7

Glodalsko mojstrovino postrezi z dobrim kruhom in vsi bodo veseli kot veverice.

Storz-5

Dober tek!

3 comments

Leave a Reply