Pita z jagodami, rabarbaro in drobljencem

You may also like...

6 Responses

  1. Nuska says:

    Zelo dobro in osvezilno zgleda ta pita! Koliko casa se kuhajo jagode in rabarbara do ‘razpustitve’ ?

    • midva says:

      Živijo, Nuša 🙂

      Ponavadi je postopek razpustitve zelo hiter – tam nekje 4-5 minut. Največji dejavnik je velikost rabarbarinih in jagodnih koščkov.
      Ko postane mešanica džemasta in koščkov skorajda ni več, boš vedela, da sta se razpustili, kot se zagre 😉

  2. Primoz says:

    Danes sem tole spekel in je super. Imel sem pa težavo z rabarbaro, sploh se ni razpustila, nadev je ostal polno tistih trdih vlaken od rabarbare… Kje sem zamočil? Okus je pa res super

    • midva says:

      Živijo, Primož!

      Si rabarbaro olupil? Poleg tega pa mora biti narezana na majhne koščke.
      Drugače pa hvala in se strinjava – tudi nama je ta pita zelo okusna 🙂

  3. Maša says:

    Zdravo.

    Tole pito sem v soboto naredila 2x… ker je pri pekač kljub dvojni masi tako izginil. 😀 Obakrat odlična! Sem pa pričakovala (glede na vajin opis) da bo hrustljava. Prva je bila za odtenek hrustljava ko je bila še topla, potem pa več ne, druga pa je celo čez noč počivala na zraku a o hrustljavosti ne duha ne sluha, kar me je malo razočaralo.

    Veselo kuhanje še naprej! 🙂

    Lp, Maša

    • pizmur says:

      Zdravo, Maša! Vesli naju, da vam je pita teknila. Spodnji del res ne pride hrustljav, vendar nama je drobljenec na vrhu pite nastal tako hrustljav,da je kar hrustalo pod zobmi:) Naslednjič mogoče peci pito kakšno minuto dlje ali zadnjih 5 minut na zgornji rešetki, da se drobljenec res dobro zapeče:)lp, midva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *