Piškotna torta z Nutello

You may also like...

65 Responses

  1. Nusa says:

    Mmmmm, odlicna torta!

  2. Karin says:

    Odlična:)
    Samo meni mi je prišla precej nižja, sem piškote mogla rezat..

    • barbara says:

      kako dolgo je priporočljivo mešati sladkor in jajaca?
      in ali zmešati moko na roko ali z miksarjem?

      • midva says:

        Zdravo Barbara!

        Sladkor in jajca mešaj cca 1 minuto. Moko pa v temu receptu midva vmešava kar z eelektričnim mešalnikom. Pomembno pa je da beljake vmešaš na roke. Lp, Midva:)

  3. Nataša says:

    Kje se kupijo ti podolgovati piškoti za okrog torte? Hvala

  4. Estera says:

    Zivjo,
    mene zanima premer pekaca, da ne bi torta prisla prenizka. 🙂 20cm? 🙂

    • midva says:

      Estera,
      na teh fotografijah je torta premera 26 cm. Lahko uporabiš pekač s premerom 24 cm, z 20 cm pekačem pa bo torta previsoka.
      LP, Midva

  5. Tanja says:

    Pozdravljeni!

    Jutri nameravam speči to torto, ki izgleda božanska, za 2.rojstni dan sinčka…pa me nekaj zanima – v testu, spodnji plasti – biskvitu ni nikjer napisan kak pecilni prašek, da se bi zadeva malo dvignila…je to pozabljeno ali je vseeno ok tudi tako?
    Hvala za odgovor, ki upam,d a pride še pravočasno.
    Poročam o tem, kako bo uspela.
    Lp,
    T

  6. Karin says:

    Pozdravljena!

    Za koliko bi bilo potrebno povečati količine sestavin za pekač premera 28 cm?
    Hvala.
    Lp

  7. valentina says:

    zanima me če želatino namočimo in ožamemo in nato raztopimo v čokoladi ali jo namočimo in posebej raztopimo v kozici ter vlijemo v čokolado??
    Upam na hiter odgovor, ker jo delam že danes. 🙂 😉 😛

    • pizmur says:

      Zdravo Valentina! Želatino namočimo ožamemo in jo raztopimo v čokoladi:) ni je potrebno posebaj raztapljat. Lp, Midva

  8. nina says:

    živjo,

    rabim vajino pomoč…nečaku bi rada naredila to torto, pa me zanima ker ima on željo da bi imel sliko Minionov ( hostijo) ali lahko povrhu bele kreme namažem še sladko smetano oz. masleno kremo a se hostija lepo prilepi?

    hvala za odgovor…

    • midva says:

      Zdravo Nina! Seveda lahko namažeš sladko smetano čez kremo z belo čokolado, vendar to naredi ko se krema že strdi. Lp, Midva

  9. Nina says:

    Super hvala vama 👍☺

  10. Nika says:

    Pozdravljeni, mene pa zanima sledeče. Imam pekač 18 cm. Kakšne so potem sestavine za testo. LP

  11. vesna says:

    Mene pa zanima sledece: ali lahko uporabim kar zelatino v prahu namesto teh listicev? In kaksna kolicina zelatine se potrebuje v tem primeru? Koliko gramov?

    • midva says:

      Zdravo Vesna!
      Seveda lahko uporabiš želatino v prahu, in sicer 5g bo zadostovalo za takšno količino kreme. Lp, Midva

  12. janja says:

    zivjo..kako bi uspela torta ce piskote nadomestim z brezglutenskimi in moko z gustinom..bi zelo spremenilo okus?
    moram namrec naredit torto ki je lahko tudi za otroka ki ima celialkijo …mi je vsec tale tortica 🙂

  13. Anja says:

    Živijo, ali lahko kremo naredim brez piškotov? Bo še vedno dovolj kompakta?

  14. Lea says:

    Živjo, ali je možno, da podvojim količine za biskvit in ali pride dovolj mehak, da bi ga nato razpolovila? Vmes bi potem prvič dala nutelin namaz, nato pa še kremo z belo čokolado.

  15. Klara says:

    Živjo,
    danes sem se spravila delat tole tortico, pa se mi je zataknilo pri zadnji kremi. Ko sem vmešala že precej ohlajeno belo čokolado z želatino v stepeno sladko smetano, se je po minutki mešanja začelo vse skupaj siriti. Je mogoče razlog v tem da sem uporabila manner kuverturno čokolado?
    Lp, Klara 🙂

    • midva says:

      Pozdravljena Klara!

      Čokolado si že preveč ohladila. Saj potem, ko je prišla že tako hladna v stik s hladno smetano, je želatina v trenutku želirala. Naslednjič ti priporočava, da čokolado ohladiš do mlačnega. Lp, Midva:)

  16. Simona says:

    Pozdravljeni,
    Biskvit sem pozabila namociti, a bo fejst suh? Lahko se na kaksen nacin to popravim?
    L.p.
    Simona

  17. Eva says:

    Pozdravljena,
    mene pa zanima kako visoka je ta tortica. Kupila sem namreč obroč za torte, ki je visok 7cm (v trgovini žal ni bilo drugega), pa me zanima če bo to zadoščalo.
    Hvala in lep pozdrav,
    Eva

  18. Patricija says:

    Pozdravljena, mene zanima ali mormo piskote zmiksat ali jih moramo samo zdrobiti z rokami?

  19. Barbara says:

    Živijo.
    Super torte.
    Bi pa rada vprašala ker iz pretvornika ne morem dobito podatka, če želim torto narediti v pekaču 28×18 kakšne so količine.
    Hvala!
    lp
    Barbara

  20. Janja says:

    Zdravo, mene zanima glede na to da je toliko čokolade in piškotov, je možno da pride ta torta zelo sladka in da jo kombiniram z malinami?

  21. Katja says:

    Zdravo,
    Pecem pravkar tole tortico, je katera poskusila v nadev dodati banane? Kako se obnese?

    Hvala za odgovor

  22. Sara says:

    Živjo,

    tudi jaz razmišljam o tortici za hčerin 2.roj dan. Bi pa naredila kar v pekaču premera 30cm. Bo v redu, če vse sestavine podvojim? ali je kakšno drugačno razmerje? Hvala, lp

  23. Simona says:

    Hei, sicer sem delala biskvit po drugem receptu in je zelo visok in se v obliki srcka je. Kaj bi ga lahko prerezala na pol in samo eno plast nadevala? Ali kaksen predlog morda? Sem sveza v peki tort in sem brez tortnega modela tako da mora bit krema kar cvrsta da mi ne leze ven 😁

  24. Britta says:

    Pozdravljena! Kako bi šle zraven višnje? Naredila bi višnjev puding (Kompot, gustin in sladkor), katerega bi dala na biskvit potem pa čez kremi! hvala za odgovor

  25. Suzana says:

    simpl je tanartabul. Že večX delana, nazadnje kot birmanska torta.
    https://mojalbum.com/florijan/torte-pecivo-in-ostale-dobrote/torta-za-birmo/24168354

  26. Klavdija says:

    Pozdravljeni,

    torto bi rada naredila v pravokotnem pekaču. Če upoštevam navedene količine sestavin, kolikšen pekač lahko vzamem? Najlepša hvala za pomoč.

  27. Marina says:

    Pozdravljena, lahko uporabim plazma piskote?

  28. Barbara says:

    Ojla. Super torta 🙂 eno kratko vprašanje (podobno je sicer že bilo) – na vrhu imam namen dati hostijo, pa delam prvič …. v petek sem mislila narediti torto, v soboto pa gor dati hostijo in okrasiti. Se bo hostija lepo prijela na zgornjo plast (smetana+bela čokolada) ali moram dodati še eno plast?
    Joj, že vnaprej hvala 🙂 in hvala za take super recepte 🙂 Lp, Barbara

  29. Tina says:

    Živijo. A lahko torto pripravim v čet zvečer in bo v nedeljo še ok?
    Hvala in lp

  30. Andreja says:

    Pozdravljena, mika me speči tole torto, pa ne vem, kje naj kupim ameriške piškote. Katere lahko uporabim namesto njih?
    Peči piškotov pa se mi ne da.
    Sicer pa, super recepti, še veliko lepega in dobrega želim.
    Andreja

    • midva says:

      To so cookies piškoti s čokolado, prodajajo jih v Mercatorju, Spar, itd. V embalaži so ponavadi pakirani po 8 komadov😉

      Lp, Midva

  31. Vesna says:

    Zdravo,

    Ali se lahko zelatina v zgornji kremi izpusti im se da v smetano kremfix?

    Lp, Vesna

  32. Lea says:

    Pozdravljena,
    gledam recept, pa vidim da v kremi z nutelo ni želatine. Ali je krema dovolj trdna da ne bo stekla iz pekača 🙂 hvala za odgovor

  1. April 4, 2015

    […] Tako, pa je konec tudi teh praznikov. Čakaj! Kdo pa spet skaklja naokoli? Zajec, ki se je skrival za košaro, skoči na mizo in nesramno ukrade ravnokar prerezan žepek. Tipično. […]

  2. December 8, 2019

    […] ti brez Nutelle živeti ni, potem le poglej te recepte: Nutellina rolada z banano, piškotna torta z Nutello, vroča čokolada z Nutello in še klasika – bananina torta z […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.