Piškotna torta z Nutello

You may also like...

44 Responses

  1. Nusa says:

    Mmmmm, odlicna torta!

  2. Karin says:

    Odlična:)
    Samo meni mi je prišla precej nižja, sem piškote mogla rezat..

    • barbara says:

      kako dolgo je priporočljivo mešati sladkor in jajaca?
      in ali zmešati moko na roko ali z miksarjem?

      • midva says:

        Zdravo Barbara!

        Sladkor in jajca mešaj cca 1 minuto. Moko pa v temu receptu midva vmešava kar z eelektričnim mešalnikom. Pomembno pa je da beljake vmešaš na roke. Lp, Midva:)

  3. Nataša says:

    Kje se kupijo ti podolgovati piškoti za okrog torte? Hvala

  4. Estera says:

    Zivjo,
    mene zanima premer pekaca, da ne bi torta prisla prenizka. 🙂 20cm? 🙂

    • midva says:

      Estera,
      na teh fotografijah je torta premera 26 cm. Lahko uporabiš pekač s premerom 24 cm, z 20 cm pekačem pa bo torta previsoka.
      LP, Midva

  5. Tanja says:

    Pozdravljeni!

    Jutri nameravam speči to torto, ki izgleda božanska, za 2.rojstni dan sinčka…pa me nekaj zanima – v testu, spodnji plasti – biskvitu ni nikjer napisan kak pecilni prašek, da se bi zadeva malo dvignila…je to pozabljeno ali je vseeno ok tudi tako?
    Hvala za odgovor, ki upam,d a pride še pravočasno.
    Poročam o tem, kako bo uspela.
    Lp,
    T

  6. Karin says:

    Pozdravljena!

    Za koliko bi bilo potrebno povečati količine sestavin za pekač premera 28 cm?
    Hvala.
    Lp

  7. valentina says:

    zanima me če želatino namočimo in ožamemo in nato raztopimo v čokoladi ali jo namočimo in posebej raztopimo v kozici ter vlijemo v čokolado??
    Upam na hiter odgovor, ker jo delam že danes. 🙂 😉 😛

    • pizmur says:

      Zdravo Valentina! Želatino namočimo ožamemo in jo raztopimo v čokoladi:) ni je potrebno posebaj raztapljat. Lp, Midva

  8. nina says:

    živjo,

    rabim vajino pomoč…nečaku bi rada naredila to torto, pa me zanima ker ima on željo da bi imel sliko Minionov ( hostijo) ali lahko povrhu bele kreme namažem še sladko smetano oz. masleno kremo a se hostija lepo prilepi?

    hvala za odgovor…

    • midva says:

      Zdravo Nina! Seveda lahko namažeš sladko smetano čez kremo z belo čokolado, vendar to naredi ko se krema že strdi. Lp, Midva

  9. Nina says:

    Super hvala vama 👍☺

  10. Nika says:

    Pozdravljeni, mene pa zanima sledeče. Imam pekač 18 cm. Kakšne so potem sestavine za testo. LP

  11. vesna says:

    Mene pa zanima sledece: ali lahko uporabim kar zelatino v prahu namesto teh listicev? In kaksna kolicina zelatine se potrebuje v tem primeru? Koliko gramov?

    • midva says:

      Zdravo Vesna!
      Seveda lahko uporabiš želatino v prahu, in sicer 5g bo zadostovalo za takšno količino kreme. Lp, Midva

  12. janja says:

    zivjo..kako bi uspela torta ce piskote nadomestim z brezglutenskimi in moko z gustinom..bi zelo spremenilo okus?
    moram namrec naredit torto ki je lahko tudi za otroka ki ima celialkijo …mi je vsec tale tortica 🙂

  13. Anja says:

    Živijo, ali lahko kremo naredim brez piškotov? Bo še vedno dovolj kompakta?

  14. Lea says:

    Živjo, ali je možno, da podvojim količine za biskvit in ali pride dovolj mehak, da bi ga nato razpolovila? Vmes bi potem prvič dala nutelin namaz, nato pa še kremo z belo čokolado.

  15. Klara says:

    Živjo,
    danes sem se spravila delat tole tortico, pa se mi je zataknilo pri zadnji kremi. Ko sem vmešala že precej ohlajeno belo čokolado z želatino v stepeno sladko smetano, se je po minutki mešanja začelo vse skupaj siriti. Je mogoče razlog v tem da sem uporabila manner kuverturno čokolado?
    Lp, Klara 🙂

    • midva says:

      Pozdravljena Klara!

      Čokolado si že preveč ohladila. Saj potem, ko je prišla že tako hladna v stik s hladno smetano, je želatina v trenutku želirala. Naslednjič ti priporočava, da čokolado ohladiš do mlačnega. Lp, Midva:)

  16. Simona says:

    Pozdravljeni,
    Biskvit sem pozabila namociti, a bo fejst suh? Lahko se na kaksen nacin to popravim?
    L.p.
    Simona

  17. Eva says:

    Pozdravljena,
    mene pa zanima kako visoka je ta tortica. Kupila sem namreč obroč za torte, ki je visok 7cm (v trgovini žal ni bilo drugega), pa me zanima če bo to zadoščalo.
    Hvala in lep pozdrav,
    Eva

  18. Patricija says:

    Pozdravljena, mene zanima ali mormo piskote zmiksat ali jih moramo samo zdrobiti z rokami?

  19. Barbara says:

    Živijo.
    Super torte.
    Bi pa rada vprašala ker iz pretvornika ne morem dobito podatka, če želim torto narediti v pekaču 28×18 kakšne so količine.
    Hvala!
    lp
    Barbara

  20. Janja says:

    Zdravo, mene zanima glede na to da je toliko čokolade in piškotov, je možno da pride ta torta zelo sladka in da jo kombiniram z malinami?

  21. Katja says:

    Zdravo,
    Pecem pravkar tole tortico, je katera poskusila v nadev dodati banane? Kako se obnese?

    Hvala za odgovor

  22. Sara says:

    Živjo,

    tudi jaz razmišljam o tortici za hčerin 2.roj dan. Bi pa naredila kar v pekaču premera 30cm. Bo v redu, če vse sestavine podvojim? ali je kakšno drugačno razmerje? Hvala, lp

  1. April 4, 2015

    […] Tako, pa je konec tudi teh praznikov. Čakaj! Kdo pa spet skaklja naokoli? Zajec, ki se je skrival za košaro, skoči na mizo in nesramno ukrade ravnokar prerezan žepek. Tipično. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *