Piščančji ražnjiči z arašidovo pomako in azijsko zelenjavo

Napičena perjad se namaka v oreščkih

 

Med požrešnim pohodom po Berlinu sva naletela na vietnamsko restavracijo, kjer je med že tako odlično ponudbo izstopala bombastična predjed – piščančja nabodala z arašidovo pomako. Svojim brbončicam privošči razvajanje v azijskih toplicah, zato odskakljaj v kuhinjo in poleg piščančjih ražnjičev popraži še azijsko zelenjavo s črnim sezamom.

arasid piscanc-4
Azijska zelenjavna zmešnjava pod svojim okriljem skriva:
2 korenčka
1 por
1 brokoli
2 pesti fižolovih kalčkov
1 bučko
2 žlici črnega sezama
2 žlici sojine omake
2 žlici sezamovega ali rastlinskega olja
sol

Ražnjiče sestavi iz
500 piščančjih prsi
5-6 paličic za ražnjiče
soli

Bogata arašidova pomaka zapeljivo ponuja:
2 žlici neslanega arašidovega masla
1 pest neslanih arašidov
pol konzerve kokosovega mleka
ingver v prahu
sol

arasid piscanc-1
Najprvo izdelaj ražnjiče – meso nareži na enakomerne kose in ga nežno natakni na paličke za ražnjiče. Posoli ga.

Takoj zatem se loti slastne zelenjave. Korenček in bučko nareži na palčke, por na kolobarje, brokoli pa razkosaj kar tako. Vok pristavi na visok ogenj in vlij olje, na kateremu najprej popražiš korenček, nato pa dodaj še por, brokoli in bučko. Vlij sojino omako in vrzi ščepec ali dva soli ter vsake toliko pomešaj. Tik preden je zelenjava dokončno prepražena, vanjo frcni še pest kalčkov.

arasid piscanc-10
V ločeni ponvi pripravi male pikice na i živahni zelenjavi – črni sezam. Potem, ko ga na hitro prepražiš, ga spretno stresi čez zelenjavo in pomešaj.

arasid piscanc-9
Pozabi na zelenjavo in pozornost preusmeri na polno in kremno arašidovo pomako. Za teksturni kontrast najprej grobo zmelji pest arašidov.

arasid piscanc-11
V kozico pljuskni polovico konzerve kokosovega mleka, katerega razveseliš z dvema žlicama arašidovega masla. Družbo dopolni s ščepcem soli in pol žličke ingverja v prahu. Kuhaj, dokler se ne zgosti, nakar vsuješ še mlete arašide.

arasid piscanc-8
Od slastnih vonjav zelenjave in pomake zdaj piščanec že vzhičeno čivka. Segrej ponev in v njej na malce olja popeči simpatične ražnjiče. Ne pretiravaj s peko, drugače se bodo sočni koščki prs prelevili v žalostne izsušene kocke.

arasid piscanc-7
Tako, piščanček je perfektno pečen, zato ga ponosno postavi na velik krožnik.

arasid piscanc-6
Na eno stran ražnjičev stresi pisano zelenjavo, …

arasid piscanc-5
… na drugo pa čmokni bogato arašidovo pomako!

arasid piscanc-3
Zberi nadebudne požrešneže in skupaj z njimi pomlati to odlično jed!

arasid piscanc-2
Chúc ngon miệng!

Leave a Reply