Piña Colada

Lažja razvada

 

Plaža, morje, sonce, veliko časa in malo skrbi. Kaj manjka v tej poletni morski enačbi? Tako je, en konkreten koktejl, ki te ustavi v trenutku in sladko obljublja, da se zasanjano poletje nikoli ne konča. Šarena izkušnja pa žal ni brez svoje cene, saj z množico sirupov, sladkih sokov in najmanj eno žgano pijačo predstavlja pošten kalorični zalogaj.

Da ne bomo tisti, ki pazimo na energijski vnos, ostali brez koktejla, sva pripravila bogato in osvežilno, a postavi prijaznejšo piña colado.
V njej se namesto sladke smetane ali industrijsko pridelanega kokosovega mleka, ki sta pravi kalorični granati, znajde kokosovo mleko izpod lastnih prstov, tropski pridih pa zaokroži 100 % ananasov sok.

Ker je tudi alkohol prava zakladnica kalorij, sva njegovo vsebnost v tem koktejlčku zmanjšala.

Sestavine za kokosovo mleko:
2 skodelici nastrganega kokosa
4 skodelice vode

Sestavine za koktejl:
1,5 dl kokosovega mleka
20 ml belega ruma
80 ml 100 % ananasovega soka
veliko ledu
svež ananas

Priprava kokosovega mleka je prijetno enostavna – nastrgan kokos 20 minut namakaš v vroči vodi, nakar vse skupaj zmešaš z blenderjem in precediš skozi gazo.

V shaker vrzi veliko ledu in ga prelij s kokosovim mlekom. Vlij ananasov sok in beli rum. Sestavine pošteno pretresi, dobljeno zmešnjavo pa vlij v ličen kozarec. Namesto ledu lahko uporabiš zamrznjene kocke ananasa, ki ti nato prijazno hladijo pijačo.

V kozarec natlačiš še kup pisanega šavja in ostale eksotične dekoracije in koktejl je nared za uživanje na plaži.

Čin-čin!

Leave a Reply