Pica z brokolijevim testom

Kaj je zeleno, okroglo in odlično?

 

Vsi vemo, da je pica ultimativna tolažilna hrana, ki se pošteno prileže ob vseh priložnostih. Kot praktično vsaka druga dobrota v tej kategoriji pa tudi pica ne varčuje s kalorijami, temveč jih veselo razdaja – največ na račun testa.


Če vsaj malo gledamo na energijski vnos, potem nam preostaneta dve možnosti: ali se obloženemu frizbiju v veliki meri odpovemo, ali pa najljubše sestavine vržemo na sočno brokolijevo testo, ki je prav tako okusno, kot je zeleno.


V zeleno testo je natlačeno:
60 g nastrganega sira
2 manjši brokolijevi glavi (samo cvetovi)
2 večji jajci
sol
poper

Na pico spada:
paradižnikova mezga
origano
sir
šunka
pršut
rukola

Z brokolijevih glav odreži cvetove in jih z električnim sekljalnikom zmiksaj do finega. Stebla nikar ne zavrzi, saj lahko iz njih lahko pripraviš odlično juho! Vse preostale sestavine za testo vrzi k brokolijevi zemlji in dobro premešaj. Dobljeno zmes v obliki kroga razporedi po pekaču, čigar dno je prekrito s papirjem za peko. Pekač porini v pečico, segreto na 200 stopinj, kjer naj pridno čaka 10 minut.

Zeleno testo vzami iz pečice in ga poljubno nadevaj. Midva sva ga premazala s pararižnikovo mezgo in pošteno posula z origanom, čez pa stresla zmerno količino nastrganega sira, saj se ta nahaja že v testu.
Poljubno obloženo pico zalučaj nazaj v pečico in po 7 minutah bo nared!

S tem pa kopičenja sestavin na pico še ni konec! Pršut in rukolo na pico vedno vržemo šele po peki, prav tako pa nanjo odlično spadata še svež češnjev paradižnik in zajetna žlica kisle smetane.

Z zamenjavo testa smo pici ukradli dobršen del ogljikovih hidratov, v kolikor pa želimo kalorično vrednost že tako vitki pici še zmanjšati, lahko omejimo količino sira, ki ga namečemo nanjo.


Picast tek!

One comment

Leave a Reply