Pica s špinačnim testom

Kako si je Oliva priborila Popajeve mišice

 

Vsem dobro znan pomorščak Popaj ima že poln kufer špinače. Kljub temu, da z njenim goltanjem pridobi neizmerno moč, se potetoviranemu mornarju ta konzervirana zelenjava že dodobra upira.
Njegova draga Oliva pa tega ne bo dopustila, saj jo na Popaju tako privlači ravno skozi zeleno vrtnino pridobljena moč.
Odločila se je, da bo vzela stvari v svoje roke in v sebi prebudila italijansko žilico ter mu spekla pico. S špinačnim testom, seveda 😉

spinaca-00399
V testo bo zamesila:
500 g špinače
125 g lahke mocarele
50 g sira edamec
2 jajci
pol žličke soli
baziliko

Nadevala pa jo bo s/z:
paradižnikovo mezgo
lahkim sirom s 25 % m.m.
pusto šunko
pusto skuto
kislo smetano
svež paradižnik

spinaca-00365
Oliva bo spekla pico po receptu svoje mame Oljke:

Špinačo operi in jo pomoči v vrelo vodo za 2-3 minuti, da jo zblanširaš. V posodo položi suho krpo in vanjo vsuj špinačo. Ko se ohladi, iz nje s pomočjo krpe iztisni vodo.

spinaca-3227
K špinači ubij dve jajci in vsuj sol in baziliko ter jo premešaj z električnim mešalnikom, zadnji sestavini – mocarelo in edamec – pa vmešaj ročno.

spinaca-3217
Špinačno maso razporedi po naoljenem papirju za peko in jo zalučaj v pečico, kjer naj se kuja 20-25 minut pri 200 stopinjah.

spinaca-3205
Na kuhinjski pult nameči poljubne picaste sestavine in zavihaj rokave.

spinaca-00392
Midva sva pošpinačano testo namazala s paradižnikovo mezgo, zmešano s soljo in origanom, čez pa nadevala pusto šunko, sir in svež paradižnik. Po vrhu sva veselo pokupčkala mešanico dveh žlic puste skute in ene žlice kisle smetane.
Obloženo pico porini nazaj v pečico, da se sir stopi (okoli pet minut).

spinaca-3209
Oliva je sveže pečeno pico skakljaje pomolila Popaju pod nos. Zasvetile so se mu oči, izpljunil je pipo in zagrizel v pico.

spinaca-00407
Potem, ko je Popaj pomlatil špinačno pico, je zaradi pridobljene moči z eno roko dvignil Olivo, jo vrgel v zrak in jo poljubil, ko je pristala v drugi roki. Od navihanega žongliranja je Oliva veselo zažvižgala njuno slavno melodijo.

spinaca-00432
Tako, pa je Popaj sit in Oliva vesela!
Dober tek!

8 comments

 1. Uroš says:

  Ja kako pa je to UBER SIMPATISCH napisano! Ne samo, da je zadeva TOP iz kota prehrambenega režima, še to, da je tako lepo pofotkano in zapisano, človeka prepriča da sta vi2 pa res ena dva pozitivca in optimista.
  Še več takšnih!!

  Hvala in VSEKAKOR sta CTRl+D v mojo mapo “BLOGI that amazes me” 😀

  Vse dobro!

  • midva says:

   Hvala, Uroš!
   Konkretno nama laska tvoje navdušenje nad pico in spremljajočim besedilom!
   Prepričana sva, da ti bo zelena pica teknila 🙂

   • Uroš says:

    Hvala lepa za odgovor in mnenje. Sem se že bal, da sem preveč “zapacal” vajin SRČKAST (yet i dont mean that in a bad or childish way) BLOG, ter sfižil celotno poanto zelene pizze!

    Sta pa za mene, i mean it, top med videnimi blogi.
    Nikakor ne dvomi, da sta tudi kot osebi 1A!

  • midva says:

   Zdravo Dea!
   Seveda, brez problema lahko uporabiš zamrznjeno špinačo!Se pa priporočava za kakšno sliko tega zelenega frizbija;) Lp, Midva

 2. Eva says:

  Hej! Res supeeer recept je ta pica 🙂 Delala sem jo že pred časom in prav noben član družine je ne more pozabiti. Najbolj navdušena je bila sestra, ki mi od takrat vsaj enkrat tedensko skoraj ukaže, da pa je zdaj že res skrajni čas, da jo ponovno naredim. Se pa iskreno povedano tega malce izogibam, saj je testo razpadalo in je bilo veliko packarije, čeprav je bilo božanskega okusa. Je krivo, ker sem uporabljala zamrznjeno špinačo? Verjetno bi morala v tem primeru dodati nekaj moke. Vsekakor pa bom zdaj, ko se dobi sveža špinača poskusila še z njo 😀 in ko že pišem tale spis moram pohvaliti tudi vajino nadvse zabavno in koristno spletno stran, ki jo zelo rada “listam” 😀

  • midva says:

   Eva, hvala za pohvale 😉

   Ja, razpadajočemu testu botruje uporaba zamrznjene špinače. S svežo ne boš imela težav.
   Veselo picopeko ti želiva!

   LP, Midva 🙂

Leave a Reply