Pica kruhki

Hrustljava pica bližnjica

 

Spet si ti na vrsti za varstvo cele črede otrok in kot zanalašč jim ravno zdaj tako močno družno kruli po želodcu, da se šipe tresejo. Na vprašanje, kaj bi želeli glodati, pa se vsem sname in se pričnejo dreti: “PICAAA!!!”.


Pandorina skrinjica je zdaj odprta in pokovcem je treba nujno postreči pico. Na pamet ti pade genialna ideja – pica kruhki iz toasta! Ne le, da ni nobenega packanja s testom, otroci si bodo kar sami pripravili malico!


Pred mulčad moraš le postaviti vrsto sestavin in poskrbeti, da se njihove umetnije lepo zapečejo.


Poleg gruče otrok potrebuješ še:
12 kosov polnozrnatega toasta
100 g ribanega sira
50 g kuhanega pršuta
50 g rukole
1/2 paprike
1 svež paradižnik
40 g koruze
30 g oliv

Celo kuhinjo imaš polno otrok, kar dokazuje vsesplošen kaos. Smeh, vreščanje, tuljenje in ječanje poskusi zmanjšati na glavobolu prijazno jakost, nato pa se loti priprave teh frdamanih plovil.
Na pult vrzi sestavine, ki jih bodo otroci uporabili pri izdelavi pica kruhkov. To je idealna priložnost, da jim podtakneš kup pisane zelenjave, ki jo bodo začuda veselo uporabili. Midva sva uporabila različne kombinacije sira, kuhanega pršuta, rukole, paprike, svežega paradižnika, koruze, oliv in začimb. Rezinam toasta po želji odreži skorjaste robove, nato pa se umakni in kuho prepusti smrkavcem.

Vsak naj svoj kos toasta zatlači v pekač za muffine in v dobljen čolniček vrže želene sestavine. Ko je kulinarično-likovnega krožka konec, pograbi pekač in ga spretno vrzi v pečico, segreto na 180 ºC. Po 12-15 minutah nestrpnega čebljanja in neučakanega grundanja so pica čolnički končno nared za plovbo v želodčke!


Po pomisleku se odločiš, da so od zdaj naprej otroci vedno dobrodošli v tvoji kuhinji, saj so praktično sami pripravili barvito pica pojedino, ob tem pa so se še prešerno zabavali!


Otroški tek!

Leave a Reply