Pehtranova torta

You may also like...

16 Responses

  1. Svetlana Hansel says:

    Pozdravljena,
    Verjetno ste spregledali in pozabili pripisati pehtran k sestavinam za biskvit. Vsekaor pa bom to torto naredila, ker je sprememba za te praznike 🙂

  2. Nataša Ramšak says:

    Obožujem pehtran,je kar pozabljena ali zapostavljena začimba,tokrat pa v torti-super recept !Preiskusim lp

  3. Ema says:

    Pozdravljena,
    tudi meni je pehtran enostavno odlicen in sigurno jutri poizkusim s tole tortico, ker ce je dobra tako kot zgleda na sliki mora biti fantastična!
    Imam samo dve vprasanji preden zacnem s pripravami.
    1. Za koliko bi morala povecati sestavine ce imam doma pekac 26cm?
    2. Kje ste dobili te prelepe jajcke za na vrhu tortice res so super?
    Hvala in lep soncen pozdrav,
    Ema

    • midva says:

      Živijo, Ema!

      Za torto enake višine, a s premerom 26 cm, pomnoži vse sestavine, ki so v gramih, s faktorjem 1,5.
      Za biskvit pa uporabi 5 manjših jajc namesto treh in 1,5 žličke pecilnega praška namesto ene.
      V skutno kremo daj 1,5 vrečke želatine FIX in 3 žlice sladkorja v prahu.
      Navedene količine bodo botrovale torti, ki bo enake višine kot najina 🙂

      Ta pisana jajčka proizvaja Milka, kupila pa sva jih v Muellerju.

      Veliko užitkov v pehtranovi peki!
      LP, Midva

  4. Urška says:

    Kje kupiti svez pehtran? Hvala.

    • midva says:

      Živijo,

      svež pehtran lahko kupiš v Mercator Centru in Leclercu. Verjetno ga imajo tudi v kakšnem drugem supermarketu.

      LP, Midva

  5. pikapoka says:

    Narejna in pojedena ;), super tortica.
    Naredila sem jo brez želatine in je cisto ok .

  6. Anja says:

    Zanima me, če bi biskvit lahko uporabila za rolado? Je dovolj prožen ali bi razpokal? 🙂 Količine bi ohranile, vendar bi uporabila večji pravokoten pekač..

  7. Karmen says:

    Ali mislita da bi lahko uporabila maskarpone za premaz namesto smetane? Mi jo je zmanjkalo pa je danes vse zaprto 😀 malce jo imam tako da bi jo vmesala v maskarpone…. hvala za odg

  8. tara novak says:

    Dan !! A pa res ne gre drugače , kot pa z želatino ?????

    • midva says:

      Pozdravljena! Seveda gre! Uporabi agar agar ali pa enostavno želatino spusti in sladkor, ter dodaj več bele čokolade. Lp, Midva:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *