Pečeni ravioli

Kako daleč smo se že prigrizli! Le še 5 dni do božiča.

 

Pospravi čips in znebi se pokovke, saj prihaja nova zvezda prigrizkov na božičnih zabavah! Prav tako pospravi pisker s kropom, ker gredo danes ravioli naravnost v pečico.

peceni_ravioli-9
Zakaj bi bili ti slastni žepki mehki in plavajoči v omaki, če pa so lahko hrustljavi z mehkim polnilom? Pripraviš lahko panirane ali gole pečene raviole.

peceni_ravioli-8
Za trumo hrustljavih paketkov potrebuješ:
1 zavoj poljubnih svežih raviolov
1 jajce
drobtine
mleto sladko papriko
sušen peteršilj
olivno olje

peceni_ravioli-1
Za sočni duo pomak si priskrbi:
0,5 čilija
6 žlic paradižnikove mezge
2 sušena paradižnika v olju
2 žlici kisle smetane

peceni_ravioli-3
Zabava je že v polnem teku in nikakor ne želiš zamuditi kakega pomembnega trenutka. Za panirančke hitro zmešaj drobtine in žličko peteršilja, v drugi posodi pa posoli in razžvrkljaj jajce.

peceni_ravioli-2
Panirane raviole najprej pomakaj v jajcu, nato jih povaljaj v drobtinah. Meči jih na pekač, obdan s papirjem na peko.
Gole raviolčke pa začini s peteršiljem in mleto sladko papriko, jih razveseli z olivnim oljem in prav tako stresi na pekač.

peceni_ravioli-4
Morda te obdajajo še zadnji dvomi in te prešine nora misel, da raviole vendarle streseš v vrelo vodo, a te priganja čas, zato jih porini v pečico, segreto na 180 stopinj. Raviolčke peci 15 minut, vmes pa jih enkrat obrni.

peceni_ravioli-5
Hitro se vrzi na pomake! Ekspresno nasekljaj vroč čili in ga ohladi s paradižnikovo mezgo, v drugo posodico pa vrzi nasekljan posušen paradižnik in ga zmešaj z dvema žlicama kisle smetane. Obe pomaki rahlo posoli.

peceni_ravioli-6
Brž steci v dnevno sobo in vrzi raviole na mizo, ob njih pa položi pomaki.

peceni_ravioli-7
Nastopi nenadna tišina. Gostje najprej začudeno pogledajo raviole, nato pa z zaskrbljenostjo še tebe. Ko jih vzpodbudiš, da le poskusijo to čudo, se opogumijo in previdno zagrizejo. V naslednjih trenutkih pa se razvije prava živalska požrtija.

peceni_ravioli-12
Medtem, ko čips, pokovka in slane palčke samevajo na robu klubske mizice, se udeleženci zabave delijo na dva tabora – tiste, ki prisegajo na gole raviole s hrustljavo skorjico …

peceni_ravioli-10
… in na tiste, ki si usta bašejo s panirančki, ki omogočajo boljši oprijem pomak. Zaključka še ni na vidiku, ker te pošljejo v kuhinjo po novo porcijo.

peceni_ravioli-11
Hrustljav raviolni tek!

Leave a Reply