Pečene paprike, polnjene s skuto

Paprike so najboljše skrivališče za skutni nadev

 

Seveda te vsake toliko doleti z delom naphan dan, sredi katerega si želiš lahke, sveže in hitre priloge.

pecene paprike-2
Iz paprik si hitro pripravi mehke žepke, v katere natlačiš nadev iz skute in grškega jogurta, za dodatno zabavo z brbončicami pa vskoči še tržaška omaka.

pecene paprike-4
Sočni napolnjenčki vsebujejo:
5 paprik
250 g skute
2 žlici grškega jogurta
sol
mediteranske začimbe
olivno olje
česen
peteršilj

pecene paprike-1
Paprikam odsekaj vrh in jim odstrani semena. Postavi jih na pekač, prekrit s papirjem za peko, in jih pošlji na vroč dopust v kuhinjsko pečico. Po 20-25 minutah na 180 stopinj bo paprikam pošteno vroče, zato se bodo slekle iz kože.
Med sončenjem pripravi nadev – skuto in dve žlici grškega jogurta zmešaj s soljo in mediteranskimi zelišči.

pecene paprike-6
Ko se mehke paprike ohladijo, jih odpri na eni strani in napolni z nadevom.

pecene paprike-5
Mediteranskemu lahkemu prigrizku manjka le še zadnji dotik – nasekljaj česen in peteršilj, ju rahlo posoli in zalij s kvalitetnim oljčnim oljem. Dobljeno tržaško omako pokapljaj po paprikah.

pecene paprike-3
Mediteranski tek!

2 comments

  1. Barbara says:

    Pozdravljeni.

    Najlepša hvala za odličen recept.

    Bi pa imela majno pripombico – vedno me moti, ko v receptih piše samo skuta ali samo smetana – jaz pa nikoli ne vem ali naj bo skuta pasirana ali nepasirana in ugibam ali naj bo smetana kisla ali sladka:)

    Sicer pa vse pohvale.

    Lep pozdrav.
    Barbara

Leave a Reply