Pečena zelenjava z medeno balzamično redukcijo

Le še deset noči do božiča!

 

POZOR! Božičku se je dokončno sfuzljalo! Zabičal je, da ima dovolj sladkarij in mastnih prazničnih dobrot in če se na tvojem jedilniku ne bo nemudoma znašla pisana zelenjava, se lahko pod nosom obrišeš za letošnja darila.

priloga-3-of-6
Ne skrbi, imava idealen recept zate. Ta sočna nakockana zelenjava z bogato medeno balzamično redukcijo bo tako zmasirala tvoje brbončice kot pomirila z zelenjavo nenavadno obsedenega Božička.

priloga-5-of-6
Sponzor recepta je Mercator in klik na sestavino te odpelje naravnost do izdelka, ki sva ga uporabila.

Ena skleda zelenjave vsebuje:
450 g zamrznjenega brstičnega ohrovta
2 večja korenčka
3 večji krompirji
1 sladki krompir
oljčno olje
rožmarin
250 g češnjevih paradižnikov

Gosti zlati nektar sestoji iz:
1 žlica medu
100 ml belega balzamičnega kisa
sol

V strahu za težko pričakovanimi darili brž pograbi ves krompir in korenje in jih nareži na enako velike kocke. K njim se nato privalijo še brstični ohrovtki in stlačijo vejice rožmarina. Zelenjavno druščino posoli in radodarno pošpricaj z oljčnim oljem.
Pisano kompanijo razporedi po pekaču, ki ga za dolgih 30-40 minut pošlješ v kuhinjski solarij, navit na 200 stopinj. Vsake toliko vrzi oko v pečico in zelenjavo pomešaj.

priloga-6-of-6
Zelenjava naj se cmari, ti pa ob godrnjanju čez tečnega Božička pristavi kozico in vanjo vlij 100 ml belega balzamičnega kisa. Zraven pljuskni še žlico medu in nad nizkim ognjem počasi kuhaj, dokler ne ostane le še za tri žlice goste jantarne tekočine.

priloga-1-of-6
Še vročo zelenjavno mešanico stresi v skledo in jo prelij z balzamično redukcijo. Zdaj je nared, da jo postrežeš kot prilogo katerikoli mesni kreaciji.

priloga-2-of-6
Ha, kdor se s polnimi usti smeje, se najslajše smeje! Ne le, da na polno uživaš v slastni pisani pojedini, še darila dobiš pod smrečico zaradi tega!

priloga-4-of-6
Pisani tek!

4 comments

  1. Polona says:

    Za koliko oseb (količinsko) so napisani recepti? Se mi pa že cedijo sline in vrjamem, da bo še tašča navdušena nad tole prilogo 🙂

Leave a Reply