Pasja tortica

Hov hov!

 

Ena uganka zate: kdo ima štiri tačke, najbolj prismuknjen pogled in skače v zrak kot zmešana pokovka? Pri nama je to podivjano in nadvse srčkano bitje Čili, mala petarda pasme Jack Russel, ki praznuje prvi rojstni dan.


Seveda si vsak psiček ob svojem jubileju zasluži tortico, zatorej pozabi na konzerve ali brikete in svojemu kosmatinčku raje pripravi pravo večnadstropno torto, o kateri bo še dolgo lajal po vasi.


Biskvit iz jetrc in česna ter krema iz skute in mascarpone sirčka bo tvojemu kužku zagotovo polepšala dan, kar je le majhna nagrada za vse, kar cucek naredi zate.


Sponzor recepta je Mercator in klik na sestavino te odpelje naravnost do izdelka, ki sva ga uporabila.

V biskvit spada:
500 g govejih jetrc
8 strokov česna
250 g pirine polnozrnate moke
2 jajci
malo timijana

Pasja krema sestoji iz:
350 g puste pasirane skute
150 g mascarpone sirčka
1 žlice medu

Za izdelavo tako visoke tortice sva uporabila Wilton Easy Layers pekače s premerom dobrih 15 cm. Te je Čiliju prijazno podarila Anja, ki vodi spletno trgovino MojMuffin.si. Pokukaj na njen Facebook profil.

Čeprav kužek nemirno drobenclja okoli tebe, ga poskusi ignorirati in se loti priprave biskvita. Goveja jetrca, česen in jajca zmiksaj do gladkega. Primešaj moko in timijan.


Dobljeno maso razporedi po pekačih, ki jim prej dna pokriješ s papirjem za peko. Nameči jih v pečico, razbeljeno na 180 stopinj in peci 10-15 minut.


Za kremo moraš le vkup vreči pasirano skuto, mascarpone in med ter jih dobro zmešati. S pomočjo dresirne vrečke jo nanesi med vse plasti biskvita in na vrh tortice.


Pograbi pest priboljškov, ki jih tvoj kosmatinec najraje grize in jih vrzi na torto.


V tem trenutku bo na vrsti divja norija, saj bo kuža začutil, da je torta namenjena le njemu.


Verjetno te bo štirinožec najprej sumničavo pogledal, ker se ne znajde vsak dan iz oči v oči s tako slastno tortico.


A trenutek negotovosti bo hitro minil in v kratkem o pasji tortici ne bo ne duha ne sluha.


Hov-hov!

3 comments

Leave a Reply