Palačinke iz pečice

Nuja je mati iznajdljivosti

 

Kot vsak normalen človek sva tudi midva v novi pečici seveda najprej spekla palačinke, saj so Blaževa najljubša jed. Pričujoči recept pride prav tudi takrat, ko ti crkne šporget (spet) ali pa obiski nemarno sunejo tvojo priljubljeno ponev za palačinke (spet).

Poleg tega pa je ta recept pisan na kožo bolj lenim palačinkarjem, ki se jim ne ljubi ždeti za šporgetom in obračati palačinke kot na tekočem traku.

Sestavine za gigantsko palačinko, ki ustreza 8-10 običajnim:
2 jajci
2,5 dl mleka
2 žlici sladkorja
1 ščepec soli
100 g moke

Jajci razbij in ju skupaj s soljo in sladkorjem električno klofutaj, dokler ne popenita. Pomiri ju z mlekom in moko, nato pa vse skupaj pošteno premešaj.

Dobljeno klasično zmes, ki ustreza okoli 10 običajnim palačinkam, zlij na večji pekač, čigar dno je prekrito s papirjem za peko. Pridno ga pospravi v pečico, razkurjeno na 200 ºC. Tam naj ždi 5-10 minut, odvisno od velikosti pekača. Da je nared, ti namigne njena zlato-rumena barva.

Maso lahko razdeliš na dva dela in namesto ene debelejše spečeš dve tanjši palačinki.

Ko je palačinka spečena, jo s papirjem za peko vrzi na pult in še vročo premaži s poljubnim nadevom. Če se ti zalušta debelih in konkrenih palačinkastih hlodov, jo zvij podolgem, sicer pa počez. Nareži jo na 6 kosov, potresi s sladkorjem v prahu in pošpricaj s topljeno čokolado.


Če se skupina palačinkojedov ne uspe zediniti glede nadeva, lahko sveže spečeno mega palačinko narežeš na manjše krpe, ki jih vsak okranclja in zvije po mili volji.


V vsakem primeru bodo presrečni prav vsi. Palačinke so itak zakon!

Leave a Reply