Osvežilni koktejl s pivom

Po sprehajanju po plaži rado udari sonce v glavo in tako je nastala tudi brilijantna ideja, da povabimo prijatelje na koktejl zabavo.

Tudi tokrat je očitno sreča odšla na počitnice v toplejše kraje, s seboj pa vzela ključno sestavino v zamišljenem koktejlu. Skrbno nagrabimo sok, agrume, sirup, led, povrhu pa še imenitne kozarce, v zanosu pa pozabimo kupiti žgano pijačo.
Med pripravo na zabavo nas spreleti srh, ko se zavemo svoje napake, paniko pa prekine trkanje žejnih prijateljev na vrata.

Čas je za improvizacijo! Hiter pobrsk po vseh hladnih kotičkih kleti razkrije gajbo piva. Žarnici v glavi sledi poskusni pivski koktejl, prvemu požirku pa nasmešek, saj gre za osvežilen in odličen koktejl z dobrodošlim pridihom grenkobe piva.

Za pivov koktejl potrebujemo:
0,5 l svetlega lager piva
20 ml češnjevega sirupa
sok pol limete
sok pol limone
led
limeta in limona za okras

Povsem suvereno namečemo led v kozarec, skupaj s koluti limone in limete. Vlijemo češnjev sirup, limonin ter limetin sok, na koncu pa še pivo. Z vrsto okrasja koktejl eksotično zakamufliramo, da nihče ne bo posumil, da se v njemu nahaja pivo.

Sodeč po navdušenem srkanju in vsesplošni hvali je prijateljem koktejl nadvse všeč. Pa saj jim ni treba vedeti, da gre v resnici za plan B.

Ker je ta osvežilna tekoča zmešnjava poštenega okusa, bo pri nama redni spremljevalec dolgih poletnih dni.

Leave a Reply