Osvežilna skutna torta s kokosom in breskvami

You may also like...

22 Responses

  1. ŠPELA says:

    POZDRAVLJENA,

    ZANIMA ME KAJ BI SE PRI TEJ TORTI LAHKO DALO NAMESTO KOKOSOVE MOKE?

    HVALA ZA ODGOVOR IN LP

    • midva says:

      Zdravo Špela! Namesto kokosa lahko uporabiš mlete lešnike, mandlje ali katerekoli druge oreščke. Lp, Midva 🙂

  2. Barbara says:

    Naredila vceraj, danes pojedli. Vsi so bili zelo zadovoljni. 🙂 Me pa zanima kako bi se dalo narediti cokoladno razlicico? Lp

    • midva says:

      Zdravo Barbara!
      Za čokoladno verzijo lahko namesto breskovega pireja uporabiš čokoladno kremo. To kremo pripraviš tako, da v 2,5 dl sladke smetane stopiš 100g temne čokolade, jo nato dobro ohladiš in stepeš v kremo. Premažeš jo čez biskvit in počakaš, da se strdi, nato pa čez premažeš še skutno kremo.

  3. Maja says:

    Pozdravljena.
    Ali je pri biskvitu mišljena kokosova moka ali nastrgani kokosovi kosmiči? Ali se na koncu maso za biskvit čisto zares vlije v pekač? Meni je namreč nastala zelo suha masa, ki sem jo potem v pekaču kar z žlico pogladila, da se je sploh sprijela, vendar se je potem biskvit pekel bistveno dlje, da se je vsaj malo obarval… Končni rezultat še čakamo 😉
    Hvala!

    • Midva says:

      Zdravo Maja!
      Uporabila sva kokosovo moko, vendar ne tiste ki je fino mleta. In ja, se opravičujeva za napako v receptu. Mase se ne vlije v pekač ampak se jo poravna z žličko tako kot si ti naredila, ker masa pride zelo gosta. Upava da vam je tortica teknila:) Lp, Midva

  4. Andreja says:

    Pozdravljena vidva.. Hvala za odlicne recepte in zamisli… vaju spremljam vsakih 14 dni zagotovo..super sta! 😉 me pa zanima, ali lahko dam namesto breskev banano…pasejo kokos skuta in bananin žele skupaj?pol pa bi prelila s cokoladno glazuro… nisem vesca glede okusov zato sem se obrnila na vajino pomoc. Hvala za odgovor in se naprej vama zelim uspesno ustvarjanje…Lp Andreja

    • midva says:

      Zdravo Andreja!

      Najprej hvala za pohvale in da naju spremljaš:) Seveda lahko breskve nadomestiš z banano, po najinem mnenju gredo skuta, banane in čokolada odlično skupaj:) Želiva ti zabavno ustvarjanje:) Lp, Midva

  5. Maja says:

    Zanima me za kako velik pekač je tale recept?

  6. Katja nadizar says:

    Ker zdej trenutno ni cas breskev..me je samo zanimalo ce lahko uporabim breskov kompot in koliko?

  7. Katja nadizar says:

    Super..hvala
    Me pa samo se zanima ce je krema dovolj cvrsta da bi jo uporabila kot nadev za standardno torto biskvit krema biskvit krema in gor biskvit?

  8. Katja nadizar says:

    Pa da bi v kremo vmesala se narezane breskve?

  9. Anja says:

    s čim bi se lahko zamenjala sladka smetana?

  10. Andreja says:

    Živjo Vidva, skrbi me, da bo biskvit suh. Ali ga lahko malce navlažim z jagodnim kompotom, ali bo izgubil strukturo?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.