Oko iz panna cotte

Nikar ne pomežikni

 

Danes boš priča krutim kulinaričnim dejanjem, a ne skrbi preveč – brez oči jih ne moreš videti! MUAHAHAHAHA!!!

pana uc-5
Lokalni zombi ima najraje od vsega prav sočna in polna očesa, plavajoča v krvi. Nemrtvi mož trdi, da imajo okus po nežni kokosovi panna cotti, kri pa po prelivu iz gozdnih sadežev.
Idejo in navodila je našel na posnetku s portala YouTube, kjer brskajo tudi ostali računalniško osveščeni zombiji.

pana uc-3
Anatomija očesa razkriva, da ga sestavlja:
1 l sladke smetane
10 lističev želatine
100 g kokosove moke
1 vanilin sladkor
3 žlice sladkorja v prahu
kivi
čokolada ali rozine

pana uc-1
Zavri liter smetane, v kateri se namaka kokosova moka. Odstavi jo in, ko se malce ohladi, precedi. Kokos močno stisni, da iz njega izžameš smetano, v katero nato vmešaš vanilin sladkor in sladkor v prahu.
Lističe želatine namoči v vodi, jih nato ožemi in raztopi v kozici nad nizkim ognjem. Želatino z električnim mešalnikom vmešaj k smetani.
Maso za beločnice vlij v polkrožne posodice in jih postavi v hladilnik, da se strdijo.

pana uc-7
Na vrsti je priprava šarenice in zenice ter slastne krvi.
Za zenice lahko uporabiš rozine ali pa malo stopljene čokolade, zeleno šarenico pa dobiš z izrezom tankega koleščka kivija.
Mešane gozdne sadeže segrevaj v kozici, dokler ne začne v njej brbotati kri.

pana uc-8
Vsak očesni gurman pozna postopek priprave dobrega očesa. Panna cotto stresi na krožnik (če noče beločnica zlesti iz posodice, le-to na hitro pomoči v vročo vodo), nanjo postavi kolešček kivija in zaključi s topljeno čokolado ali rozino.
Okoli motrečega očesa počasi zlij tekoče gozdne sadeže in srhljiva sladica je končana.

pana uc-4
Prav užitek je gledati simpatičnega zombija, kako z užitkom grize oko, medtem pa veselo srka kri.

pana uc-2
Če ti slučajno kdaj kdo reče, da imaš dobro oko za sladice, se brž obrni in beži, kar te noge nesejo!

pana uc-6
Pomežik 😉

2 comments

Leave a Reply