Nutellin mille-feuille

Kdor drugemu srce ukrade, sam vanj pade

 

Valentinovo je pred durmi, srčki kar letijo po zraku, ti pa darila za ljubljeno osebo nimaš še niti v glavi, kaj šele v rokah. Prenehaj s paničnim postopanjem in živčnim glodanjem nohtov, ampak raje skupaj zagrizita v hrustljavo srce, ki preseneti z nežno Nutellino kremo.


Srček iz mille feuille, mille foglie ali tavžent listov, kot bi rekli na vasi, razveseli še tako godrnjavo deklino ali neromantičnega poba. Med tremi nesramno hrustljavimi in krhkimi tisočplastnimi ploščicami te pridno čaka svilnata krema z Nutello.


Sponzor recepta je Mercator in klik na sestavino te odpelje naravnost do izdelka, ki sva ga uporabila.

Za krdelo večnadstropnih srčkov si nagrabi:
2 zavitka listnatega testa (midva sva uporabila že razvaljanega, ki je zavit v papir za peko)
0,5 l polnomastnega mleka
2 vrečki vanilinega sladkorja
30 g sladkorja
40 g koruznega škroba (Gustin)
2 zvrhani žlici Nutelle
3 lističe želatine
3 rumenjake
maline (po želji)

Za izdelavo romantičnih zloženk potrebuješ še primeren piškotni model v obliki srčka. Nama je na pomoč zopet priskočila Anja, ki na odlično založeni spletni trgovini MojMuffin.si ponuja kar cel paket srčkastih modelov različnih velikosti.

Povsem zacopano se loti izdelave src. Odvij oba zavitka listnatega testa in iz njiju z modelom odtisni čimveč srčkastih krpic. Navihano jih preluknjaj z vilicami, nato pa vrzi na pekač, čigar dno je prekrito s papirjem za peko. Čez srca položi drug list papirja za peko, na vrh pa nežno položi drug pekač. Ta bo poskrbel, da se testo ne bo preveč napihnilo.
Pekačev sendvič zalučaj v pečico, razgreto na 220 stopinj. Po 6-8 minutah poberi srčke iz pečice in jim daj mir, da se ohladijo.


Nedavna raziskava na štirih udeležencih je prikazala, da smo romantiki najbolj veseli rož, ljubezenskih pisemc in Nutelle. Prvih dveh ne bi tlačila med plasti testa, zato pa se Nutella ponovno izkaže kot nepogrešljiva članica kreme.
Rumenjake zasuj s sladkorjem in pošteno namlati do puhastega, nakar vmešaš še škrob. Mleko zavri in ga ob neprenehnem mešanju z metlico vlij k rumenjakom. Dobljeno zmes zlij nazaj v kozico in nad nizkim ognjem neprestano mešaj, dokler se ne zgosti v kremo.


Lističe želatine namoči v hladni vodi, nakar jih ožameš in frcneš v vročo kremo. Mešaj, da se želatina popolnoma razpusti, nato pa končno pride na vrsto Nutella. V kremo vmešaj dve zvrhani žlici te legendarne lešnikove kreme. Zdaj mora krema v hladilniku čakati vsaj 1 uro, da se zgosti in postane primerna za brizganje.
Pograbi dresirno vrečko in z njo nabrizgaj kremo na prvi srček. Na kremo položi drugo tisočplastno srce, ki je prav tako pobrizgano. Na vrh spada še zadnja srčkasta plast.


Po vrhu sestavljenega srca posuj sladkor v prahu. Midva sva uporabila namensko šablono, lahko pa si pomagaš tudi z idrijskimi čipkami ali čim podobnim.


Spodnjo plast kreme lahko nadomestiš s svežimi malinami, ki hrustljavo zloženko obogatijo s prijetno svežino.


Pozabi na kino, drag nakit, parfum ali celo potovanje – s tem tisočlistnim srcem bo med vama preskočila cela strela, ne le iskrica.


Zaljubljen tek!

Hu Hu
recipe image
Ime recepta
Mille feuille
Objavljeno
Povprečna ocena
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

2 comments

 1. MAJA says:

  Zdravo, zanima me kako so obstojni, dva dni počakajo? si med sadje in obe plasti dala kakšen namaz (smetano?) da se je lepo držalo skupaj, kako so primerni za transport?

  • midva says:

   Zdravo, Maja!
   Ne nikakor, ne počakajo dva dni potrebno jih je pojesti še isti dan ko se jih sestavi. Saj mora lisnato testo obdržati krhko tekaturo, če predolgo stojijo testo postane mehko. Med sadjem in testom pa je čisto na tenko namazana krema da se lepo sadje in testo skupaj drži.Lp, Midva:)

Leave a Reply