Njokaste smrečice

Še 5 kuharskih dni in jelenčki bodo tu

 

To božično drevesce je dobro zastopano v najinih receptih. A ker še ni bilo pokrompirjeno, brž izkoristi priložnost in razmeroma dolgočasne ocvrtke postrezi v obliki in barvi teh iglavcev.

Smrekcas-11

Mehke smrečice vsebujejo:
800 g krompirja
100 g masla
450 g moke
1 jajce
50 g zmrznjene špinače
sol

Smrekcas-1

Najprej krompir olupi in ga skuhaj do mehkega.
Špinačo odtajaj in pošteno ožemi ter dodaj h krompirju. Poleg nakockaj še maslo in vsebino posode dobro pretlači in posoli po okusu.
V krompirjev pire ubij jajce in vtresi moko.

Smrekcas-2

Krompirjevo maso dodobra zgneti in če je preveč lepljiva, dodaj moko.

Smrekcas-3

Odpri smrečno proizvodnjo in si pripravi piškotne modele v obliki teh iglavcev. Zeleno testo splošči na debelino okoli 0,8 cm. Pred vsakim izrezom model povaljaj v moki, prav tako pa imej pomokano delovno površino, da se izogneš lepljivi zmešnjavi.

Smrekcas-4

Nadebudne smrečice zdaj preseli v proizvodni oddelek površinske obdelave.
V posodo vlij olje, ga segrej do srednje temperature in vanj pljuskni drevesca.
Na vsaki strani naj se obdelujejo dobri dve minuti do rahle barve lubja.

Smrekcas-6

Mehke hrustljavke po pečenju odloži na papirnato brisačo, da jih odrešiš odvečnega olja.
Zdaj pa jih naloži na voz in odpelji na smrečji smenj.

Smrekcas-8

Slastna drevesca lahko postrežeš kot prilogo k mesu ali zelenjavi, nič pa ni narobe če jih obravnavaš kot fingerfood in jih ob gledanju božičnih filmov radostno pomakaš v kečap ali kislo smetano.

Smrekcas-9

Dober tek!

2 comments

Leave a Reply