Največji gumijasti črv na svetu

Črvozaver rex

 

Morda tega ne veš, ampak veljava za strastna lovca na eksotična kulinarična fantazijska bitja. Pred kratkim je do naju po skrivnih kanalih prigomazela govorica o gumijastem pitonu, kakršnega človeška usta še niso okusila.

Ta mitološki stvor naj bi bil dolg preko pol metra, tehtal naj bi skoraj kilogram in pol, vseboval pa 4000 kalorij! Prava pošast.

BOMBON (1 of 6)
Imela sva že poln kufer sicer presneto dobrih, a preveč običajnih gumijastih črvičkov, poleg tega pa bi sladka trofeja predstavljala imenitno darilo za prijatelja Slakija, ki ima gumijaste bombone nadvse rad, zato sva se nemudoma podala v epski lov na plazečega orjaka.

BOMBON (6 of 6)
No ja, lov na sladkega gada bil niti malo epski, saj sva ga ulovila na spletu. V kolikor ti pade na pamet, da si ga tudi ti omisliš, ga lahko najdeš na mnogih spletnih straneh. Midva sva ga izbrskala tukaj.
Že ob samem pogledu na gumijastega kačona nama je krvni sladkor veselo poskočil. Od borovničeve glave do malininega repa ta dvobarvni zavaljenec namreč meri kar 60 centimetrov, njegov obseg pa znaša 12 centimetrov!

BOMBON (3 of 6)
Po podrobni preučitvi svežega plena sva doumela, da imava opravka s pravim težkokategornikom. Ta pocukrana glista namreč tehta skoraj 1,5 kg, kar je več kot 180 običajnih črvičkov skupaj! Najbolj pa osupne vrtoglavih 4000 kalorij, ki jih v sebi skriva to nepopisno podolgovato čudo. Za enako energijsko vrednost se namesto na tega črva lahko spraviš na 8 konkretnih kremšnit, 15 hamburgerjev iz McDonald’sa, 52 jajc ali pa požreš celih 11 kg češenj.

BOMBON (4 of 6)
Dovolj s suhoparnimi številkami! Edino pravo merilo za to jaro kačo je njen okus. Tukaj je vskočil najin dragi prijatelj, ki je ta fenomen prejel v dar za rojstni dan. Legenda pravi, da je Slaki prežvečil že cel gumijasti živalski vrt, a najbolj pri srcu so mu medvedki in, seveda, črvi.
Misliva, da njegov nasmešek pove vse 🙂

BOMBON (5 of 6)
Strokovnjak je ocenil, da sta okus in tekstura gumijastega pitona enaka kot pri njegovih pritlikavih bratrancih. Takoj zatem se je pričel vsesplošni masaker, dokler od megalomanskega črva ni ostalo nič več.

BOMBON (2 of 6)
Spletna videoteka Youtube gosti vrsto zabavnih posnetkov, v katerem igra glavno vlogo ravno ta gorostasna kačica. Midva sva se do solz nasmejala ob temle:

V kolikor ti pade na pamet, da si tudi ti omisliš tega sladkega gada, ga lahko najdeš na mnogih spletnih straneh. Midva sva ga izbrskala tukaj.

Lep črvasti pozdrav.

Leave a Reply