Zdravi muffini za zajtrk

Dobro jutro, dober tek!

 

Ko zjutraj vstaneš
in si oči pomaneš,
se umiješ in oblečeš
ter na hitro vase nekaj zmečeš.

Ta na hitro vkup vržena rima dobro popiše marsikatero jutro.
Poskrbeti pa moraš:

da na pravo nogo vstaneš,
si dodobra oči pomaneš,
temeljito se umiješ in modno oblečeš
ter vase nekaj okusnega, a zdravega zmečeš.

Ovseni muffini s hruško in jogurtom predstavljajo odličen zajtrk in so kot nalašč za izstrelitev v nov dan.

zajtrk-06502
12 pozajtrkovalnih muffinov vsebuje
250 g ovsenih kosmičev
180 g navadnega lahkega jogurta
2 jajci
2 manjši hruški
1 žličko SugarSweet 1:2 (ali 2 žlički sladkorja)
15 g kokosove maščobe
1 žlička pecilnega praška

S primerno mešalno-sekljalno napravo zmelji ovsene kosmiče.

zajtrk-06458
Mlete ovsene kosmiče stresi v posodo, dodaj pecilni prašek in žličko SugarSweet 1:2, kar ustreza 2 žličkam sladkorja.
V drugo posodo odvrzi ubiti jajci, jogurt in stopljeno kokosovo maščobo.
Suhe sestavine postopoma električno vmešaj k mokrim sestavinam.

zajtrk-3033

Nam dobro znani sadež, hruška, izvira iz Azije, vendar najbolje uspeva ravno v Srednji Evropi. Največji del hruške predstavlja voda, zaradi česar so hitro prebavljive. V črevesju imajo zaradi vsebnosti vlaknin čistilno funkcijo, lahko pa pomagajo tudi pri prebavnih motnjah.

Hruški olupi in naribaj v zmes, katero temeljito premešaš.

zajtrk-06466
Z maso napolni modelčke za muffine in po vrhu potresi ščepec celih kosmičev.
Pekač porini v pečico, segreto na 180 stopinj in ga pusti pri miru 20 minut. Nato pristopi k pečici, pokukaj skozi okence in privij temperaturo na 200 stopinj za dodatnih 5 minut.

zajtrk-3032
Tako, oči imaš široko odprte, stojiš kolikor toliko stabilno, dišiš po tropskem cvetju in današnja obleka iz tebe naredi čednega človeka.
Edino kar preostane, je tolažba vse bolj krulečega želodca. Hitro vrzi vase muffin ali dva in jo podurhaj v šolo/službo/gore.

zajtrk-06488
V kolikor spadaš pod nepoboljšljive zamudnike pa vzemi ta zdrav zajtrk kar s seboj 😉

zajtrk-06492
Dobro jutro!

2 comments

Leave a Reply