Muffini z mueslijem in brokolijem

Izmuesli si svoj muffin

 

Sredi dneva te zagrabi pošastna želja po muesliju, nakar ugotoviš, da je vse mleko popil ničvredni maček, jogurt pa pomlatil presneti mulc!
Le kam se lahko še stlači ta muesli? Pograbi jajca, naberi brokoli in izmakni mocarelo ter jih skupaj z mueslijem zatlači v slastne muffine.

muffni brokoli-5
Ker pa v ta namen ne moreš uporabiti kar kateregakoli mueslija, sva se obrnila na strokovno pomoč – zMüesli. Ta brilijantna ideja je zrasla na navihanih zeljnikih dveh prikupnih in podjetnih sester, ki ti mešanico kosmičev, oreščkov, sadja, čokolade in še marsičesa spretno zmešata v tvoj lasten muesli. Kar si izMüesliš, to dobiš 🙂

muffni brokoli-3
Mehki napihnjenčki se ponašajo s/z:
100 g mocarele
1 jogurtovo kislo smetano
4 jajci
1 brokolijem
1 manjšo čebulo
1 žličko pecilnega praška
olivnim oljem
soljo
poprom

Seveda pa si moraš priskrbeti tudi 200 g prvovrstnega zMüesli mueslija (klik) (midva sva si izMueslila mešanico ovsenih in pirinih kosmičev, pistacije, indijskih oreščkov ter sončničnih in lanenih semen).

V kolikor ti ne uspe sestaviti zMüesli mešanice, se mešanja mueslija lahko lotiš doma, imej pa v mislih, da morajo količinsko prevladovati kosmiči, prav tako pa morajo sestavine spadati v slane muffine.

muffni brokoli-1
Brokoli operi in razreži. Uporabi le cvetove, odebeljene dele pa le skrij za kako bodočo juhico.
Nervozen brokoli je še čisto zelen, kar se tiče muffinov, zato ga poskusi razvedriti s praženjem drobno nasekljane čebule na žlici olja. Proti pričakovanjem ga čebula spravi v jok, pa se vseeno skobaca v ponev k njej. Izkoristi trenutek in ju na hitro skupaj prepraži.

muffni brokoli-9
Čisto zmešan muesli stresi v sekljalnik in ga na drobno zmelji, nato pa zmešaj s pecilnim praškom.

muffni brokoli-10
Jajca in jogurtovo kislo smetano najprej posoli in popopraj, nato pa dobro zmešaj. V to mokro mešanico stresi mlet muesli in vmešaj brokoli ter na koščke narezano mocarelo. Te sestavine se ne poznajo najbolje, zato jih za 15 minut postavi v hladilnik, da se spoprijateljijo.

muffni brokoli-7
Pograbi najbolj simpatične modelčke za muffine, kar jih premore tvoje gospodinjstvo in jih napolni z raznobarvno maso. Postavi jih v pekač za muffine in pelji na voden ogled znane tovarne muffinov Peč, kjer naj pri prijetnih 180 stopinjah 20-25 minut spremljajo zgodbo o svojem nastanku. Po koncu obiska jih pusti, da polni doživetij malce pridejo k sebi.

muffni brokoli-8
Brokoli, muesli in mocarela so družno ugotovili, da so muffini odličen način sklepanja novih prijateljstev. Obljubili so si, da se bodo tam še srečali.

muffni brokoli-2
V divjini redko vidiš tako nedotaknjene muffine. Mnogokrat le za minutko obrneš hrbet…

muffni brokoli-4
… pa ga pol že manjka!

muffni brokoli-6
Dober tek!

2 comments

Leave a Reply