Mocarelini njoki brez moke s paradižnikovo omako

You may also like...

32 Responses

  1. Mojca says:

    Živjo, recept izgleda super 🙂
    A lahko vprašam, kako torej kupim pravo mocarelo, na kaj moram gledati?

  2. Nina says:

    Kako pa segreješ mocarelo v kolikor nimaš mikrovalovke?

    • midva says:

      Zdravo Nina!

      Mocarelo lahko stopiš ob stalnem mešanju tudi v teflonski posodi na štedilniku pri nizki temperaturi. Lp, Midva

  3. Urška says:

    Oj, vidva!
    Slikca zlatorumenih ‘njokov’ mi je naredila lušte, da preizkusim ta recept. Uporabila sem hoferjevo mocarelo v kosu, pa je po segrevanju v mikrovalovki nastal velik cigumi, plavajoc v tekocini, ki se nikakor ni dal zmesati z rumenjaki. Pocn je kar pristal v veceju …
    Kaj bi lahko bilo narobe? Napacna mocarela? Premalo ali prevec segrevanja? Grela sem minuto in pet sekund, tekocina se je zacela izlocat po kake pol minute.

    Drugace pa pohvale za krasen blog in izvirne recepte 😉

    • midva says:

      Urška, hvala za pohvale 🙂
      Da se je pri mocareli ločila tekočina od čigumija, je krivo predolgo segrevanje. Mocarelo je potrebno previdno segrevati – taprava je takrat, ko je mehka, tekočina pa ne sme odteči. S Hoferjevo mocarelo še nisva poskusila, a misliva, da bi morala biti povsem v redu.
      Veselo kuhanje!

      • Nina says:

        Tudi pri meni je nastal en velik pocn 🙁 uporabila sem mocarelo iz Lidla. Tisto v kosu, ki je vakuumsko zapakirana. Gretje je trajalo cca. 1 min in opazila sem da je nastal del tekocine. Ko sem zmes pustila v hladilniku so se njoki dali odlicno oblikovati.. toda ko sem jih dala kuhat: mocarelja juha ki je pristala v wcju 🙁 tolw izgleda kot da vaja dela mojstra.. tako da ne bom obupala 🙂

        • midva says:

          Zdravo Nina!
          Že to, da je pri segrevanju nastal del tekočine, ni v redu. Treba je biti zelo previden in raje večkrat segrevati po 15 sekund, kakor pa odenkrat segrevati 1 minuto. Drugače pa tako je, vaja dela mojstra, če mojster dela vajo:) Prepričana sva, da ti bo uspelo:)
          Lp, Midva

  4. Barbara says:

    Oj,

    zanimiv recept. Me pa nekaj zanima: pri paradižnikov omaki piše, da paradižnike za 30 minut potunkam v vrelo vodo. Predvidevam, da je to mišljeno 30 sekund 🙂

    • midva says:

      Barbara, dobro oko!

      Seveda, paradižnik se blanšira 30 sekund in ne pol ure (ubogi paradižnik).
      Najlepša hvala, sva popravila 🙂

  5. jana says:

    živjo
    Danes se bom lotila tehle njokov.. Me pa zanima, ali lahko rumenjake in mozarelo zmešam z mešalnikom ali moram ročno?
    hvala
    in upam da bosta še dolgo objavljala tako okusne in izvirne recepte.
    P.,Jana

    • midva says:

      Zdravo, Jana!
      Midva sva rumenjake in mocarelo zmešala ročno. Verjetno pa bi šlo tudi z mešalnikom:)
      Hvala, se bova potrudila 😛
      Lp, Midva

  6. Nina says:

    Nimam pripomb na recept, izgleda odlično in bom poskusila. Rada bi le pohvalila vajin blog. Super je, se mi cedijo sline 🙂

  7. Tamara says:

    Ojla, krasen recept. Danes sem ga preizkusila vse je kazalo super, vendar ko sem dala v vrelo vodo je vse razpadlo. Uporabila sem mocarelo, ki sta jo omenila v komentarju ;( kaj bi lahko slo narobe? Hvala!

    • midva says:

      Zdravo Tamara!
      Verjetno rumenjaki niso bili dovolj dobro vmešani k mocareli (pri mešanju se je treba kar fajn potrudit in zelo dobro premešati, da res dobimo homogeno zmes), potrebno pa je tudi paziti, da se oblikuje kar majhne njoke, saj lahko hitro razpadejo če so preveliki.
      Lp, Midva

      • Tamara says:

        Hvala, bom poskusila še enkrat. Sem naredila precej mini njokce. k sreči sem jih postopoma devala v vodo, takoj ko sem videla da razpadajo sem jih kar direkt popekla na maslu in so nasltali neki mini polpetki 🙂

  8. Lea says:

    Zivjo!
    Tudi meni se je zal zgodilo,da sem mocarelo predolgo segrevala in mi je nastala tekocina..malo sem eksperimentirala,zato sem jo odlila,dodala rumenjake in zlicko psylliuma,naredila “cmocke” in dala v pecico. Bilo je presenetljivo okusno 🙂
    Naslednjic upam,da mi uspe tako kot je treba 🙂

    • midva says:

      Zdravo Lea!
      O super, da si eksperimentirala in da le ni šla vsa ta mocarela v nič:) Drugače pa vaja dela mojstra in sva prepričana, da ti bo naslednjič uspelo. Lp, Midva

  9. uros says:

    Ekola. Pa sem jih naredil. Prvic videl pri kolegici ba Fb in si takoj shranil recept. Ker sem LCHF mi je zadeva takoj bila vsec. Zadevo sem malo predolgo segreval,tako da je nastala gruda in izpustila tekocino. A se ne dam kar tako. Tekocino odlil,grudo mesal kot nor (zašvical fül)ter posamicno dodajal rumenjake. Zadevo resil. Popecem in dodam grahovo smetanovo omako. Perfect!😁

    • midva says:

      O Uroš, naju veseli, da so ti teknili in da se kljub trdoživi mocareli nisi vdal! Bravo! Lp, Midva

      • uros says:

        Bravo vidva za iskrivo napisane ter preproste recepte. Takoj za njoki,pa mi je v uč padel recept za ameriske krapfne. Sedaj mrzlicno sprasujem med znanci,ako ima kdo pekač😁
        Nadaljujta v tej smeri in hvalaaaa

  10. Polona says:

    Dobro jutro,

    danes se bom prvič lotila njokov, pa me nekaj zanima: ali sta jih že poskusila narediti z naribano mozzarello, ki jo že nekaj mesecev prodajajo v Lidlu?
    Hvala in lep dan! Polona

  11. Anja says:

    Tole je že v prvo postal moj najljubši recept! Neverjetno dobro <3

  12. Tanja says:

    Recept naredi božanske njoke! 🙂

    Me pa zanima če sta jih že poskusila zamrzniti?

    • pizmur says:

      Zdravo Tanja!
      Midva jih še nisva dala zamrzniti. Vendar misliva, da nebi smel biti problem, če se jih da (seveda surove). Lp, Midva:)

  13. Neža says:

    Dober dan
    Najprej se vama zahvaljujem za recept za njoke in rezance brez moke, takšne recepte je težko dobiti! Vsekakor je cel blog vreden nenehnega sremljanja, sploh za nas ki radi dobro jemo, popazimo pa na ogljikove itd. … Malo izven teme, ampak ker so pripomočki pomembni pri kuhanju vaju lepo prosim, če mi lahko svetujeta glede nakupa indukcijske plošče oziroma na kaj sta bila pozorna pri nakupu? Hvala, prijetne in uspešne kulinarične podvige vama želim!

  1. October 13, 2015

    […] čofnejo neverjetni rezanci brez moke in ogljikovih hidratov – italijanski starejši brat mocarelinim njokom, ki so ravno tako brez moke. Ti rezanci z odlično teksturo in nežno aromo prepričajo še tako strogega […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *