Minutna majoneza

Slastno ekspresen zdriz

 

Včasih te v kuhinji doleti nesreča in med bolj nadležne spada nenadna ugotovitev, da je kozarec z majonezo prazen. Po navadi se ti malce sfuzla, ker je mož/cimer/sine v hladilnik spet pridno pospravil prazno embalažo.

majoneza (2 of 8)

V teh trenutkih te verjetno že nestrpno čaka sveže pečen burger, nakockana zelenjava za francosko solato, hrustljav krompirček, nesramen sendvič ali pa le kruhki, potrebni kremne sočnosti. Pozabi na bentenje, ampak se raje loti packanja imenitne majoneze, ki jo pripraviš le v eni minuti!

majoneza (3 of 8)

Za en tegelc majoneze potrebuješ:
1 čimbolj sveže jajce
sol
pol limone
2 dl olja (midva sva uporabila prvovrstno ekstra deviško oljčno olje Morgan)

Majonezo si začini po svoje, midva sva vanjo zatlačila:
žličko polnozrnate gorčice
poper
baziliko
peteršilj

Priskrbi si tudi kozarec za vlaganje, brez paličnega mešalnika pa se v majonezarstvo sploh ne podajaj.

majoneza (1 of 8)
Tvoja želja po majonezanju je že prevelika, zato brž prični z delom! V visok kozarec za vlaganje ubij jajce, ga posoli in pokapljaj s sokom pol limone. Dolij olje.

majoneza (6 of 8)
Pograbi palični mešalnik in ga potisni čisto do dna kozarca, nato ga prižgi in drži pri miru 20 sekund. V tem času se bo na dnu pričela tvoriti majoneza, nakar glavo paličnega mešalnika pomakneš višje. Nekajkrat pomešaš in majoneza je pripravljena.

majoneza (8 of 8)
Zdaj imaš priložnost, da nadvse svežo majonezo obogatiš po svojem okusu. Midva sva ji dodala eno žličko polnozrnate gorčice, jo popoprala in oplemenitila s sesekljanim peteršiljem in baziliko.

majoneza (7 of 8)
Nič več ne čakaj, ampak se je loti s celimi usti. Midva sva jo dobrodušno nanesla na krhke krekerje.

majoneza (4 of 8)
Izjemno hitro pripravljena majoneza pa je tudi brzinsko pospravljena, ker se že nahaja v priročnem kozarcu za vlaganje, ki ga lahko zapreš s pokrovčkom.

majoneza (5 of 8)
Majonezni tek!

Leave a Reply