Mariniran piščanec v čolničku iz solate

Piščanec se v čolnu namaka

 

Poletje trka na vrata, ob njemu pa potrpežljivo čaka slaba vest, ki ti v obliki ogledala prinaša obsežno poročilo o zaužitih kalorijah v zadnjih mesecih. Če se želiš stlačiti v iste kopalke kot lani, je potrebno pošteno zategniti pas. Kot nalašč pa začnejo povabila na razne piknike kar deževati. Problem je v tem, da h gori mesa spada še večja gora lepinj ali tortilj, v katere ga stlačiš.


Za tiste, ki svoje telo trmasto oblikujete v plaži prijazno obliko, imava idealno rešitev! Sočne in mehke marinirane piščančje prsi, osvežene z jogurtovo omako, stlači kar v solatni list. Priročnemu obrok že s spokanjem kruha odrežeš zajetno količino kalorij, izbira pustega mesa pa je zadela žebljico na glavico.


Prisestavinaj si:
500 g piščančjih prsi
manjša glava solate (midva sva uporabila vitlof, ki ima priročno oblikovane liste)
1 lonček grškega jogurta
pest češnjevih paradižnikov
1 mlada čebula

Sestavine za marinado:
1 žlička medu
2 žlici jogurta
1 žlica gorčice
pol limone
pol žličke sladke rdeče paprike
1 žlička česna v prahu
bazilika
poper
sol

Najprej pripravi marinado, za katero vkup vržeš jogurt, med, gorčico, limono, sladko papriko, česen, baziliko, poper in sol.
Piščančje prsi nareži na trakove, jih spokaj v vrečko za zamrzovanje in zalij z marinado. Vrečko zapri in jo za eno uro stlači v hladilnik.


Medtem, ko se žar segreva na delovno temperaturo, se loti priprave omake – jogurt zmešaj z nakockanim češnjevim paradižnikom in nasekljano mlado čebulo.


Na srednje razgretem žaru marinirane trakove na obeh straneh na hitro popeci, nakar jih skriješ v liste solate, potolažiš pa s pošteno mero jogurtove omake.


Širokega nasmeška in polnega želodčka opazuj, kako je slaba vest po hitrem postopku pobrala šila in kopita.


Taki priročni grižljajčki te ne prikovajo v ležeči položaj, ampak omogočajo aktiven in razgiban piknik!


Lahek tek!

Leave a Reply