Marelični pire z jogurtovo kremo v kozarcu

Sladek pomežik

 

Tako, pa se je le zgodilo. Zaradi epsko visokih temperatur, ki strašijo zadnje dni, so ti svojci prepovedali uporabo pečice. Pa ravno pečica bi ti prav prišla, saj ti je konkretno padel sladkor, sladoleda pa niti videti ne moreš več. Ne obupaj, zagrabi kozarec in vanj natlači marelični pire, prekrit z rahlo jogurtovo kremo, ki je povrhu posuta s hrustljavimi zdrobljenimi piškoti.

kozarec-3
Bombastičen marelični pire vsebuje:
400 g marelic
2 žlici soka limete
sladkor (ali eritritol SugarSweet ERY)

Nežna krema v sebi skriva:
1,5 dl sladke smetane
300 g grškega jogurta
3 žlice sladkorja (ali eritritola SugarSweet ERY)

Na vrh sladice spadajo še poljubni piškoti (midva sva uporabila take, brez dodanega sladkorja), 1 marelica in metini lističi po želji.

Marelični pire

kozarec-7
Marelice še niso v željenem agregatnem stanju, zato se jih temeljito loti. Najprej jih operi in izkoščiči, nato jih vrzi v globoko ponev. Prelij jih s sokom limete in posuj s sladkorjem ali eritritolom po okusu. Kuhaj jih, dokler se ne zmehčajo, nato jih prešerno spasiraj v pire.
Novonastala marelična zmešnjava je še precej vročekrvna, zato jo postavi na hladno.

kozarec-9

Jogurtova krema

kozarec-1
Čas je, da na dan privre tvoja nežna plat v obliki rahle jogurtove kreme. V ta namen sladko smetano najprej posladkaj po okusu (nama so ustrezale tri žlice eritritola), nato pa premlati do čvrstega. Pograbi spatulo in stepeni smetani eno žličko za drugo postopoma dodajaj grški jogurt.
Od nežnosti ravnokar vmešane kreme se počutiš kar malce mevžasto, zato pokaži zobe in divje zdrobi pest ali dve piškotov.

kozarec-8
Končno se lahko lotiš sestavljanja kozarčne sladice. Na dno simpatičnega kozarca čmokni marelični pire, katerega prekriješ z jogurtovo kremo. Kupček sreče dokončaj z zdrobljenimi piškoti, kockicami marelice in lističi mete. Če paziš na vnos ogljikovih hidratov, pa piškote raje izpusti.

kozarec-2
Kozarce, polne dobrot, lahko zmažeš še isti trenutek, lahko pa jih postaviš v hladilnik.

kozarec-6
S kozarcem v roki ponosno prikorakaj pred taiste svojce, ki so ti odvzeli pravico do pečice. Počasi uživaj v sveži sladici, njim pa naj se kar cedi slina.

Muahahaha!

One comment

Leave a Reply