Lososovi kotleti z jušno zelenjavo iz pečice

Losos se sonči v aromatični družbi

 

Kljub temu, da se bo danes losos družil z jušno zelenjavo, ni priplaval po juhi.

losos iz pecoce-5
Skupaj bodo odšli na zaslužen dopust v pečico, kjer se bodo od uživanja zmehčali in raznežili.

losos iz pecoce-6
Razbeljena plaža bo gostila:
3 lososove kotlete
zeleno
kolerabo
korenje
2 čebuli
olivno olje
česen
peteršilj
šetraj
kislo smetano

losos iz pecoce
Dopust naj bo uživaški in taka naj bo tudi priprava kosila. Poljubno količino zelene, čebule, kolerabe in korenja nareži na manjše kocke in jih stresi v pekač, v katerem na papirju za peko že čaka malo olivnega olja. Celo čebulico česna razpolovi in jo vrzi v pekač. Druščino posoli, poporaj in posuj s šetrajem, na koncu pa jih prešerno pokapaj še z olivnim oljem. Saj veš, za lepšo barvo.
Plažo v pečici razbeli na 180 stopinj, nakar nanjo pošlješ pekač z zelenjavo. Po 20 minutah se zabavi pridružijo še kotleti, ki posoljeni in premazani z olivnim oljem prešerno skočijo v pekač. Skupaj naj se pečejo še 20 minut.

losos iz pecoce-8
Medtem, ko je zabava v pečici v polnem teku, ti pridno pripravi omako. Česen in peteršilj sesekljaj in ju zalij z olivnim oljem. Dobljeno tržaško omako zmešaj z dvema žlicama kisle smetane in ščepcem soli in omaka je nared!

losos iz pecoce-7
Konec je peke! Najprej se prikobaca od sonca omamljena zelenjava, ki je zunaj hrustljavo posončena, navznoter pa prijetno mehka.

losos iz pecoce-4
Kmalu se ji pridruži tudi losos, kateremu so sončni žarki v pečici izjemno dobro deli, saj je pridobil čudovito sočnost in odličen okus!

losos iz pecoce-2
Sončni tek!

Leave a Reply