Limonin sladoled z oljčnim oljem

Sladoledna sladkosnednost

 

Ker se je vreme očitno odločilo, da te nenehno neusmiljeno maltretira, mu pokaži zobe, za katerimi pa se skriva poln ugriz nežnega in kremnega limoninega sladoleda z vrhunskm oljčnim oljem.

sladoled (3 of 6)
Za pripravo tega mlečnega sladoleda ne potrebuješ avtomata za sladoled, profesionalne hladilnice ali celo lokalnega sladoledarja. Dovolj bo le zamrzovalnik in nepotešena sladkosnednost.

sladoled (5 of 6)
V kopici sladolednih kepic se skriva:
1/3 skodelice ekstra deviškega oljčnega olja z okusom limone Morgan
5 rumenjakov
3/4 skodelice sladkorja v prahu
1 skodelica mleka
1 skodelica sladke smetane
1 vrečka vanilijevega sladkorja

sladoled (1 of 6)
Rumenjake, sladkor v prahu in vanilijev sladkor stlači v posodo in jih penasto namlati. Mleko in sladko smetano vlij v kozico in ju segrej do vretja. Posodo odstavi in vanjo med neprenehnim mešanjem z metlico vlivaj stepene rumenjake. Na vrsti je dolgotrajno metlično mešanje mase nad nizkim ognjem, dokler se zmes ne zgosti. Ta postopek lahko vzame do 15 minut.

g4206
Ko je krema nared, jo prelij v posodo, katero postaviš v kopel z ledeno vodo, da se shladi. Vanjo vlij še sestavino, ki je kriva za prefinjen limonin okus – ekstra deviško oljčno olje z okusom limone Morgan. Maso dobro električno zmešaj in jo postavi v zamrzovalnik. Po dveh urah sladoled pošteno zmiksaš in ga postaviš nazaj na hladno. Po pol ure postopek ponovi in nato po pol ure še enkrat.

g4202
Končno lahko pričneš s sladoledanjem! Brž napraskaj nekaj kepic, in jih nameči v posodico, okrašeno z rezinami limete.

sladoled (2 of 6)
Le še nekaj kapljic oljčnega olja z okusom limone te loči od hipnega pobega pred morečo vročino.

sladoled (6 of 6)
Zaradi bogate kremne teksture in nežnega okusa po limoni bo vsak okuševalec tega sladkega izuma mislil, da liže sladoled iz bližnje slaščičarne.

sladoled (4 of 6)
Ledeno-sladki tek!

Leave a Reply