Ledena torta

You may also like...

52 Responses

  1. Alisa says:

    Eno vprasanje 😊 “Biskvitno maso razdeli na tri enake dele. Enega za drugim vlij v pekač”…. se lahko spece vse v enemu ter razdeli na 3 dele? 😊 lp

  2. Nusa says:

    Vau, prelepa je!

  3. Maja says:

    Pozdravljeni,

    krasno se bere tale recept, tortica bo med prazniki zagotovo na jedilniku 🙂 Zanima me le, ali so vetrci (poljubčki ali kakorkoli že) kupljeni ali doma narejeni. V drugem primeru se lepo priporočam za recept 🙂

    Vse dobro, lep pozdrav
    Maja

  4. Nataša Ramšak says:

    Ooooo,ta pa je prava snežna lepotica!!Jo bomo poskusili pričarati tudi mi,kot vedno,
    po vajinih odličnih receptih lp

  5. Taja says:

    Pozdravljeni!
    Kje se pa lahko dobi ostale dekoracije?
    Lp 🙂

  6. moja says:

    Prečudovito izgleda (ostalo tudi, toda tale res!)!!
    Na vrhu pa je kakšna čokolada? Hvala, lp

  7. Tina says:

    Živjo!

    Mene pa zanima kje se dobi snežinkice?
    Torta pa prelepa, kot vsaka vajina… 🙂

    Lp,

    T

  8. Mateja says:

    Lahko prosim kako ste naredili cokoladni preliv ali samo stoplenja cokolado polita po vrhu?

    • pizmur says:

      Zdravo Mateja!

      Preliv sva naredila iz mešanice sladke smetane in čokolade v razmerju 1:1. Torej 100g čokolade raztopiš v 100 ml sladke smetane. Lp, Midva:)

  9. tina says:

    Izgleda fantastično … tudi pri nas bo v soboto na mizi … imam pa vprašanje … kaj se zgodi, če bi namesto pravega kakava uporabili benqick ali čokolado v prahu?

    • midva says:

      Živijo, Tina.

      Vesela sva, da se bo ta tortica skotalila tudi v tvoj dom 🙂
      Namesto temnega kakava lahko brez težav uporabiš Benquick (malce bolj sladko bo, zato lahko zmanjšaš količino sladkorja), čokolade v prahu pa raje ne.

      Veliko tortnih užitkov!
      Midva 🙂

  10. Mateja says:

    Hvala za odgovor. Hčerki jo spečem za r.d. ki ga ima na božič, tako da bo idealna za to priložnost. lp

  11. Mateja says:

    Zanima me še masa za biskvit je za en oblat ali je to treba razdelit na tri dele? Hvala.

  12. Mateja says:

    Se opravičujem, površno prebrala 🙂

  13. Barbara says:

    Pozdravljena!
    Mene pa zanima, če bi maso podvojila, katera velikost pekača bi najbolj ustrezala? Hvala. Lp

  14. Gordana says:

    Zanima me če lahko maskarpone zamenjam s kakšnim drugim sirnim namazom( philadelpia).
    Lp

  15. Marjana says:

    Tina, velike snežinke držijo v Peki.si na Rudniku 🙂
    Midva, prekrasna ledena “kraljica”. Top dekoracija…in prelepe fotke!!!

  16. Darja says:

    Čudovita torta jo bom spekla za 26.12. za rojstni dan enemu dekletu. Zanima me, če na koncu torto samo premažem z sladko smetano in potem prelijem s čokoladno mešanico. Se mi sladka smetana ne bo topila oz. mazala, ko bom prelivala s čokolado. Pa še nekaj me zanima, če bi vzela dvojno maso in napredila torto samo z dvema oblatoma premer 28 cm, bi bila OK. Na tem praznovanju bo tam nekje 15 oseb, med njimi otroci in bi bilo bolje, če so manjši kosi, mora pa seveda vsak enega dobiti, pa še fain je, če kakšen košček ostane za pozneje. Mislim, da bi bila kar dovolj visoka in lična ali ?!?!?, Hvala za odgovor in lep dan

    • midva says:

      Živijo,

      Ja, torto obleci v sladko smetano in jo prelij z rahlo ohlajeno 1:1 mešanico sladke smetane in čokolade (npr. 100 g čokolade, raztopljene v 100 ml smetane).
      Za pekač s premerom 28 cm bi midva za enako visoko torto sestavine pomnožila s faktorjem 2,5. Če želiš malce nižjo, pa lahko brez problema uporabiš podvojene sestavine. Uporaba le dveh biskvitov pa tudi ne bi smela povzročati preglavic.

      Veselo peko!

  17. Engie says:

    Ledena čokolada -kaj je mišljeno s tem

  18. alja says:

    Pozdravljeni. Pretvornik sigurno deluje? Imam pekac 28 premera. Hvala

    • midva says:

      Da tortopretvornik sigurno deluje! Že v štartu je te tortica zelo visoka, tako da lahko uzamete količine za pekač 26 cm spečete pa v pekaču 28cm. Lp, Midva:)

  19. Marči says:

    Pa to je noro! Kako to, da sem vajino spletno stran odkrila šele zdaj? V petek pečem torto in se nikakor ne morem odločiti katero izmed vajinih bi. Vse pohvale za prijaznost, odzivnost pri komentarjih in seveda pohvale za super in enostavno napisane recepte. Zdaj grem pa brskat naprej :).

  20. Breda says:

    Mene pa zanima ali na vrh namažem samo stepeno sladko smetano ali kaj dodam v smetano, da bo bolj trda? Vajine torte vedno top izpadejo, to soboto pa poiskusimo ledeno kraljično za našo novo najstnico.:)

  21. alja says:

    Koliko tekocine je potrebno za navlazitev ene plasti biskvita? Hvala 🙂

  22. Tasa says:

    A pride testo za biskvit kompaktno.cim sem dodala maslo in moko se je sesedlo in bilo gosto mazljivo.tud napojit ga je bilo zelo tezko. Drzsla sem se recepta.hvala za odgovor.

    • midva says:

      Zdravo Tasa!
      Verjetno si pozabla vmešat toplo vodo, ker biskvit ne pride mazljiv se zelo lepo sam razporedi po pekaču. Lp, Midva:)

      • tasa says:

        Sem dodala.bomo videli jutri.en del biskvita sem poskusila in okus je ok. Verjetno sem ga nekje biksnila samo se ne vem kje 🙂 bo treba ponoviti. 😉 hvala. 😊😊😊

  23. Nuša says:

    Joj, ne morem se odločiti, kateri recept za torto uporabiti… pri temle receptu me zanima, koliko je kaj okusa po ledeni čokoladi – morda malce čudno vprašanje, ampak slavljenec obožuje ledeno čokolado in če bi se jo res okusilo v torti, bi bila tale torta zmaga in nekaj posebnega. 🙂
    Hvala za odgovor že vnaprej.

    • midva says:

      Zdravo Nuša!

      Ima okus po ledeni čokoladi, sicer ne tako izrazit kot čokolada sama se pa čuti da je narejena krema iz ledene čokolade. Lp, Midva:)

  24. Renata says:

    Mene pa zanima, kako bi se obneslo, če to torto oblečem v ticino maso. A je dovolj kompaktna, glede na to, da v kremah ni želatine?
    Me pa še nekaj čudi oz. mede: uporabila sem vajin pretvornik, ker sem testo pekla v modelu s premerom 28 cm in plasti so zelo tanke, kot za rolado npr.

    • midva says:

      Torica pride zelo kompaktna tako, da jo brez problema lahko oblečeš v tičino maso. Biskviti pa tudi ne pridejo pretirano visoki,če si pravilno vnesla sestavine v tortopretvornik bi moralo štimati. Lp, Midva

  25. Renata says:

    Aja, ful se mi mudi in bi res prosila hiter odgovor. Hvala.

  26. Lili says:

    Zivjo ravno pecem torto in nevem kaj se je zgodilo ta druga krema se mi je ponesrecila ampak je vse po receptu bilo mogoce ker sem podvojila? Hvala lp

    • midva says:

      Zdravo Lili! Če si pravilno podvojila količine to ne bi smel biti problem, tako da res ne veva kje se ti je zalomilo. Lp, Tjaša

  27. alenka says:

    Zdravo ! mene pa zanima kateri kakav je najboljši za tale biskvit ? kok mora imeti kakava noter, mora bit sladek ali ne…itd. hvala!

  28. Milijana Prokić Fijavž says:

    Spoštovani,
    Prišla sem do recepta LedenA torta. Vau, neda se opisat. Jedla sem jo, oziroma jedli smo je na zaključku Tupperwara v Mariboru.Naredila je kolegenica in pri dodeli nagrad, je osvojila prvo mesto, izgled in okus.Tako sem prišla tudi do vas. Lepe praznike in obilo uspeha vama želim, Milijana Prokić Fijavž

  29. Simona says:

    Bi lahko ta torta v velikosti 30 “nesla” še eno malo sadno 18 ( spodaj albelrt keksi, malinina sredina in čez jogurtova krema), brez dodatnega stojala?

    • midva says:

      Simona,

      čeprav je ta torta kar čvrsta in bi verjetno lepo zdržala, bi midva raje dodala neko podporo, da bi bila bolj pomirjena 🙂 Še posebej, če se bo torto prevažalo naokoli.

      LP, Midva

  30. Nadja says:

    Živjo, me pa zanima koliko visoka pride tale tortica, bi bila še vseeno dovolj visoka cbi dala v 20cm model hvala

  31. Klaudija says:

    Pozdravljena…
    Zanima me, katero sladko smetano uporabljate, da je dovolj čvrsta…
    Hvala, lp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.