Krvavi kozarčki

Krvavi urok

 

Vse od zadnjega obiska pri lokalni čarovnici ne moreš zatisniti očesa. Po glavi ti gre le krut recept, ki ti ga je stara vešča zaupala z zlobnim nasmeškom na škrbastih ustih.

krvavi-07426
Čeprav ne moreš spati, se ti pred očmi pojavljajo srhljive sladice v kozarcih, polnih sumljivih neizrekljivosti. In krvi – povsod ogromno krvi. Čutiš, da so tvoje misli vedno bolj črne in počasi te začne grabsti zverinska lakota.

krvavi-2-of-10
Ko se ti dokončno sfuzla, se otopelo skobacaš s postelje in se ob nezdravem hihitanju odpraviš v kuhinjo. Čas je, da se prepustiš uroku in ustvariš kulinarično pošast – kozarčke z OREO zemljo, dobro mero malinine krvi in nežnimi čokoladnimi možgani.

Ker tvoji krutosti ni para, se odločiš v smetano na vrhu sladice skriti še kos stekla.

krvavi-3-of-10
Za OREO zemljo izkoplji:
20 oreo piškotov
70 g masla

V malinini transfuziji se skriva:
500 g malin
sladkor po okusu

Za zdrizaste utekočinjene možgane potrebuješ:
500 ml sladke smetane
100 g mlečne čokolade
100 g temne čokolade
sladkor v prahu po okusu

Povsem nestrašljiva stepena smetana sestoji iz:
250 ml sladke smetane
1 vanilin sladkor
1 vrečko kremfixa
0,5 žličke limonine lupinice

Za kruto presenečenje v obliki stekla si priskrbi:
150 g sladkorja
70 ml vode

Za izdelavo stekla nadvse priporočava uporabo termometra za izdelavo bombonov.

Za prelivanje krvi potrebuješ nekaj ostrega in steklo je izvrstno za tovrstna kruta opravila!
Vedi pa, da je to kar težka naloga, še posebej brez termometra. Nama je uspelo steklo pripraviti šele v četrtem poskusu.

Sladkor in vodo zmešaj in pristavi na ogenj. Ko mešanica zavre, jo zmešaj in prestavi na srednji ogenj, kjer naj se počasi kuha približno 45 minut. Če poseduješ termometer za izdelavo bombonov, mešanico odstavi, ko doseže 150 stopinj.
Ko se zgosti, mešanico prelij v pekač, obdan z aluminijasto folijo in ga postavi v hladilnik. Ko se šipa strdi, jo razbij s kuhinjskim kladivom

krvavi-1-of-1
OREO piškote vrzi v sekljalnik in jih zmelji. Maslo stopi in ga prelij čez piškote. Zemljo dobro premešaj in jo postavi v hladilnik.

krvavi-6-of-10
Maline stresi v kozico, ki jo postaviš na ogenj. Zasuj jih s sladkorjem in kuhaj, dokler se ne razpustijo v živordečo kri. Malce dobljene mešanice precedi, da dobiš kri brez koščkov za okras na vrhu groznih sladic.

krvavi-8-of-10
500 ml sladke smetane zavri in prelij čez polomljeno čokolado in sladkor v prahu po okusu. Dobro premešaj, da dobiš homogeno možganovino, ki jo postaviš v hladilnik, da se popolnoma ohladi.
Ko je mešanica zares mrzla, jo z električnim mešalnikom stepi v čokoladno-možganski gnus.

krvavi-10-of-10
V 250 ml sladke smetane stresi vanilin sladkor in kremfix ter frcni limonino lupinico, nakar jo pošteno škodoželjno premlatiš do čvrstega.

krvavi-7-of-10
Končno se lahko lotiš tlačenja shljivih surovin v kozarčke. Na dno spada zemlja, ki jo prekriješ z dobršno mero sveže krvi. Ob tem se ne pozabi zlohotno krohotati! Na vrsti je možgansko-čokoladna krema, katero prekriješ s stepeno smetano.

krvavi-9-of-10
Če misliš, da je krik vzbujajoča sladica nared, se motiš. Najprej jo dobrodušno pošpricaj z odcejeno krvjo, nato pa v smetano skrij sladko glažuno. Slednjo v sladico vtakni tik pred postrežbo, saj se kmalu prične topiti!

krvavi-4-of-10
Čas je, da na njihovo zadnjo sladico pokličeš nič groznega sluteče prijatelje in jim postrežeš zdrizasto ogabo. Pa glej, da bo špricala kri!

krvavi-5-of-10
Krut tek!

10 comments

  • midva says:

   Midva sva ustvarila 10 kozarčkov 1,75 dl. Če želiš da so kozarčki 2,5 dl do vrha napolnjeni jih pride iz te mase 6. Lp, Midva:)

 1. moja says:

  Zanima me tole steklo – ko zavre, kuhamo na nižjem ognju 45 min… in kdaj naj ima potem mešanica 150 stopinj – preden zmanjšamo ogenj?? In kje je najbolj triki, za zadeva ne uspe??? Hvala!

  • midva says:

   Zdravo Moja!
   Ko ima masa 150 stopinj jo odstaviš in preliješ, vendar če nimaš termometra je to kar zapleteno. Najbolj triki je dobit tist pravi trenutek kdaj maso zliti na pekač, mora biti dovolj gosta da se bo potem strdila v hladilniku (to je pa tam cca. po 45 minut kuhanja)

Leave a Reply