Krompirjev čips iz pečice

Imaš pa res krompir

 

Vedno lahko izbrskaš cel kup izgovorov za valjanje po kavču, udobnemu lenuharjenju pa se pošteno prileže hrustanje raznovrstnih slanih prigrizkov, med katerimi brez dvoma kraljuje krompirjev čips. V takih prijetnih trenutkih pa se žal na kavč rada ob tebe hinavsko prikrade tudi slaba vest.


Preden ti zoprna vest pokvari cel večer, ji pred nosom požugaj z nesramno hrustljavim in okusnim domačim čipsom s pošteno zmanjšano vsebnostjo maščob, saj ni ocvrt, posledično pa se posloviš od levjega deleža kalorij.


Vse, kar potrebuješ, je:
3 manjši krompirji
žlička rastlinskega olja
sol
paprika v prahu

Krompirje olupi in jih z lupilcem čimbolj enakomerno nareži na tanke okrogle lističe. Razporedi jih po papirnatih brisačah in izdatno posoli, da izločijo vodo.

Po 20 minutah jih odcedi in temeljito popivnaj s papirnato brisačo, nato pa vrzi v posodo, v kateri se jim pridružita še olje in rdeča paprika v prahu.
Krompirjeve lističe razporedi po pekaču, prekritem s papirjem za peko in jih za 13-15 minut porini v ventilatorsko pečico, segreto na 200 ºC.

V zadnjih minutah peko pozorno spremljaj, da se ti čips ne zažge.
Ko pričnejo robovi rjaveti, ukradi en čipsek, in na lastna usta preizkusi njegovo krhkost.
Ko smo zadovoljni s stopnjo zapečenosti, čips stresi na mrežico ali kuhinjsko brisačo in ga hitro ohladi.


Zdaj lahko konkretno razkomoteno na ves glas hrustaš na kavču, od tebe pa na vse strani letijo drobtine domačega in odličnega krompirjevega čipsa. Slaba vest pa naj te kar potrpežljivo čaka ob hladilniku, danes v dnevno sobo nima vstopa!


Čipsast tek!

Leave a Reply