Kifeljčar s pikantno klobaso iz pečice

Kifeljci, pred katerimi nihče ne beži

 

Spet je nastopil čas v letu, ko se ti je povsem odkifljalo! Mini hudomušno zaviti gomoljčki so tako slastni in vabljivi, da se jim nikakor ne moreš upreti. Po vaških njivah pa so celo nastavili strašila, da te odvrnejo od polnočnega rabutanja. Od takrat naprej jih nabiraš le še v bližnji Mercator poslovalnici.


Čeprav je tale mladi krompirček odličen že samo posoljen in spečen, sva se odločila, da ga spreobrneva v konkretno jed, kjer bo igral glavno vlogo. Najprej prijetno popečen na maslu, nato pa še zapečen v pečici se v družbi kolutkov pikantne žar klobasice in kepe kisle smetane kifeljčar počuti izjemno. Za piko na i, pa se je vmes vrinil še zimzeleni rožmarin.


Sponzor recepta je Mercator in klik na sestavino te odpelje naravnost do izdelka, ki sva ga uporabila.

Narabutaj si:
1 kg kifeljčarja
2 pikantni klobasi za žar
1 čebulo
svež rožmarin
kos masla
sol
poper
kislo smetana

Priporočava uporabo ognjevarne ponve, ki se odlično počuti tako na šporgetu kot v pečici.

Čebulo spretno nasekljaj in jo skupaj s svežim rožmarinom popraži na kosu masla. Stresi jo v drugo posodico, njeno mesto v ognjevarni ponvi pa naj zasede opran in nežno oščetkan kifeljčar. Posoli ga in popopraj, nato pa praži 15 minut. Vmes ga vsake toliko premešaj.


Po krompirju nameči popraženo čebulo in na večje kolute narezani pikantni žar klobasi. Vmes vtakni še vejico rožmarina in poletne krompirjeve počitnice v pečici, razgreti na 200 stopinj, se lahko pričnejo!


Po 30 minutah nesrtpnega slinjenja ob omamnih vonjavah je krompirjeva zmešnjava končno pripravljena na snedenje! Po želji lahko na simpatičen kupček čmokneš še žlico kisle smetane.


Ta prifrknjen krompirček je zunaj hrustljav, v sebi pa že skoraj kremno nežen. Dobrodošlo ostrino pa mu daje sočna in z okusom močna žar klobasica.


Zdaj si ti na vrsti, da postaviš strašilo pred kuhinjo, da ti ne vdrejo podivjani in požrešni krompiromani!


Zakifljan tek!

Leave a Reply