Kamperski burrito

Hitro kosilo, skrito v burrito

 

Po dopoldanskem pljuskanju po morju se prileže kosilo, ki je lahko, hitro pripravljeno in sočno.

morje-9
Ta slasten burrito od tebe zahteva le 15 minut, gorilnik ter, poleg piščanca in tortilj, poljubne sestavine.

morje-12
V sočen burrito je spretno nabito:
400 g piščančjih prsi
1 čebula
2 manjši papriki
15 češnjevih paradižnikov (ali 2 večja paradižnika)
mehiške začimbe
rdeča salsa
kisla smetana
sol
olje

Vse naštete sestavine je seveda potrebno nekam natlačiti, čemur služijo tortilje.

morje-7
Čez nenehni vrvež, ki poteka v kampu, se zasliši tvoje divje sekljanje zelenjave. Od maničnega opletanja z nožem kar letijo koščki čebule, paprike in paradižnika.

morje-8
Ko že ravno operiraš z nožem, se loti še piščančjih prsi in jih nareži na majhne koščke, katere posoliš in povaljaš v mehiških začimbah.

morje-18
Gorilnik postavi na varno mesto in nanj položi posodo. Ko se ta dovolj segreje, vlij malce olja in stresi piščančje koščke. Zaradi majhnosti se do zlatorjave barve popečejo že po 3-4 minutah.
Zdaj se na gorilnik vrine ponev, v kateri eno za drugo na hitro popečeš tortilje.

morje-17
Tortiljo po sredini (spodnjo tretjino pusti prazno) nadevaj s sesekljano zelenjavo, piščancem, salso in kislo smetano. Spodnji del prepogni navzgor, nato pa še levo in desno krilo navznoter, dokler pred tabo ne leži srečen mehiški zavojček.

morje-19
Tako zvit burrito lahko držiš v roki, s čimer se znebiš tudi pomivanja odvečne posode.
Med navdušenim žvečenjem in cmokanjem opaziš sosedo, kako te mrko opazuje, medtem ko ona kuha zahtevno in dolgotrajno kosilo. Najverjetneje ti le zavida, da je tvoja poslastica pripravljena hitreje kot njena solata.

morje-10
Tako hitro, kot je zvito kosilo polnega okusa nastalo, je tudi izginilo brez sledu, zato lahko v rekordnem času spet čofneš nazaj v morje.

morje-11
Kamperski tek!

One comment

Leave a Reply