Kakavovi jelenčki

Le še dva tedna do letečih jelenov

 

Preden se Božiček odpravi stlačit v dimnike in skrivat darila pod različna drevesa, mora poskrbeti za primeren prevoz. Že leta prisega na severne jelene, ker so varčni in zanesljivi. Aja, pa letijo po zraku.

rudolfi1-8-of-10
Božičkov rogati vozni park je povsem mahnjen na mleko, kar pa ni nič nenavadnega, saj so jelenčki pravzaprav kakavovi piškoti s cimetom, ki se kar topijo v ustih.

rudolfi1-4-of-10
Sponzor recepta je Mercator in klik na sestavino te odpelje naravnost do izdelka, ki sva ga uporabila.

Za rogate piškote nakupi:
1 jajce
70 g kakava
180 g rjavega sladkorja
0,5 žličke cimeta
100 g mascarpone sirčka
130 g masla
260 g pšenične bele moke
1 žličko pecilnega praška
1 ščepec soli

Jelenja ličila vsebujejo:
50 g čokolade
Smarties barvni bombončki
tičino masa in črno barvilo

Maslo sobne temperature skupaj s sladkorjem puhasto stepi. V posodo čmokni jajce in mascarpone in vse skupaj dobro zmešaj. V ločeni posodi naj se v pakt suhih sestavin združijo moka, kakav, cimet in pecilni prašek, nakar se podajo v boj z mokrimi sestavinami. Zmešnjava se konča v temnem testu, ki ga zaviješ v folijo za živila, dobljeno kepo pa za 20 minut zapreš v hladilnik.

rudolfi1-9-of-10
Testo enakomerno razvaljaj na debelino približno 5-6 mm in iz njega z modelčkom za piškote iztisni prikupne kroge. Nameči jih na pekač, prekrit s papirjem za peko in porini v pečico, segreto na 180 stopinj. Po 8-10 minutah širjenja omamnih vonjav bodo temni piškotki pripravljeni za preobrazbo v jelenčke.

rudolfi1-10-of-10
Stopi čokolado in z njo na piškot nalepi Smarties smrček. Za oči lahko uporabiš že narejene sladkorne oči ali pa jih ustvariš iz majhnih krogcev tičino mase, ki jim s črnim barvilom na sredino narišeš pikico. Tudi oči nalepi s topljeno čokolado.

rudolfi1-2-of-10
Do polnopravnih Božičkovih jelenov jim manjka le še bogato rogovje iz topljene čokolade, ki jim ga narišeš s stekleničko za oblikovanje ali injekcijo.

rudolfi1-3-of-10
Severnopolni kopitljavčki so z rdečenosim Rudolfom na čelu že v polni pripravljenosti za globalno obdaritev.

rudolfi1-6-of-10
Preden se podajo na svetovni sprehod, pa se vdajo svoji največji skušnjavi – mleku. Tako ga obožujejo, da se kar stopijo v njemu.

rudolfi1-7-of-10
Tako, pa je Božičkov prevoz že pripravljen. Zdaj ga pa čaka le še rogata birokracija, ki vključuje registracijo in tehnični pregled jelenov.

rudolfi1-5-of-10
Kakavov tek!

Leave a Reply