Jajčevci, polnjeni z bulgurjem in feto ter piščanec, mariniran v grškem jogurtu

Slastno kljubovanje zapravljivstvu

 

Pri kuhljanju si občasno dava konkretnega duška in takrat malce globlje seževa v denarnico. Po drugi strani pa sva že večkrat pokazala, da za imenitno kosilo ne potrebuješ jemati kredita.
Tokrat so naju v okviru blogerskega natečaja pri Lidlu Slovenija uvrstili med izbrane blogerje, od katerih pričakujejo, da s podarjenim evrskim desetakom prikuhamo kosilo za štiri osebe.

lidl10 (4 of 10)
Izziv sva seveda navdušeno sprejela in se med vijuganjem po lokalnem Lidlu odločila, da bodeva v jajčevce natlačila bulgur s feto, zraven pa se navrgla še v grškem jogurtu mariniranega in nato napičenega piščančka, ki bolj rahel in sočen že ne bi mogel biti.
Pravila sva vzela nadvse resno in poleg osnovnih začimb in olja nisva v jed zatlačila nič, kar ne bi pokril podarjeni desetak.

lidl10 (5 of 10)
Natlačeni jajčevci so prav simpatični zaradi:
2 jajčevcev
1 skodelice bulgurja
0,5 paketa češnjevih paradižnikov
olivnega olja
česna
soli
popra
peteršilja

Na nabodalca je napičeno:
400 g piščančjega mesa
180 g grškega jogurta
česen
peteršilj
0,5 limone
sol
poper

Od podarjenega bona za 10 evrov sva za zgornje sestavine porabila 9,92 € tako:
– česen 0,85 €
– jajčevca 1,02 €
– češnjev paradižnik 0,69 €
– piščančje meso 3,19 €
– mehki sir 1,49 €
– jogurt na grški način 1,49 €
– bulgur 1,19 €

Po koncu kosila so ostali še trije jogurti, dva stroka česna, polovica češnjevcev, pol mehkega sira ter veliko bulgurja.

Najbolje, da se priprava tega kosila prične že dan prej, ko piščanca razveseliš z marinado. Sesekljaj česen in peteršilj, piščančje meso pa nareži na kose.

lidl10 (6 of 10)
Česen in peteršilj skupaj z nakockanim piščancem, soljo in poprom zatlači v vrečko, nakar vanjo pljuskneš še grški jogurt in stisneš sok pol limone. Vrečko zapri in jo mencaj ter mečkaj, dokler se vsebina popolnoma ne premeša. Vrečko zalučaj v hladilnik, kjer naj čaka kosilo naslednjega dne. V kolikor si neučakane sorte, lahko vrečko izprazniš že po parih urah mariniranja.

lidl10 (9 of 10)
Oba jajčevca razpolovi s spretnim samurajskim gibom, nato pa v vsako polovico izdolbi jamico. Pokapljaj jih z oljem, posoli, pokrij z aluminijasto folijo ter porini v pečico, kjer naj se pri 220 stopinjah cmarijo 20-30 minut.

lidl10 (7 of 10)
Medtem, ko se jajčevci sončijo, pripravi skodelico bulgurja po navodilih z embalaže. V večji ponvi ali voku nato na malce olja popraži česen, da zadiši, nakar dodaš meso iz jajčevcev, katerega popražiš do mehkega. V ponev frcni še češnjev paradižnik in vsuj bulgur. Mešaj, dokler se paradižnik ne zmehča, nakar na okusno gmoto nadrobiš še feto in natrgaš peteršilj. Posoli in popopraj!

lidl10 (8 of 10)
Dovolj je namakanja! Piščančje kocke vzemi iz marinade in jih malo odcedi, nato pa kruto napiči na štiri špilje. Žar ponev dobro segrej in v njej na malo olja speci novonastala nabodalca. Dve minuti pečenja na vsaki izmed štirih strani bi moralo zadostovati za čudovito popečene piščančje napičenke, odvisno od velikosti kosov.

lidl10 (10 of 10)
Preostane le še, da v čolničke iz jajčevcev nadevaš bulgurjevo mešanico. Še par kapljic olja in brizg ali dva jogurta in je jed nared!

lidl10 (3 of 10)
Zbobnaj še preostale tri lakotnike, saj je čas, da se družno prepustite veselemu brskanju po jajčevcu in grizljanju neverjetno sočnega piščanca.

lidl10 (2 of 10)
Ko takole vržeš oko na pisano druščino dovršenih okusov, je kar težko verjeti, da opazuješ obrok, ki te oropa pičlih 2,5 evrov.

lidl10 (1 of 10)
Grški tek!

Leave a Reply